Een week vrij.

Vorige week heb ik heerlijk even een week vrij gehad. En wat is dat een productieve week geweest. Deze keer zijn we niet op vakantie geweest, maar het effect van die week is bijna net zo groot geweest. Ik heb namelijk mijn huis een flink onder handen genomen. En dan bedoel ik niet net kwasten en verf. Ik heb namelijk mijn huis van boven naar beneden, ontdaan van spullen die er niet meer toe deden. En dat geeft zo veel rust, die bijna net zo groot is als na een weekje weg.

 

verzamelwoede

© Pixabay

10 jaar verzamelen.

Mijn huis was de laatste jaren steeds voller geworden. Er werden veel spullen in 10 jaar gekocht. Maar daarnaast werden er bijna geen dingen weggedaan. Behalve dan als dingen stuk gingen. En in 10 jaar tijd komen er dan heel veel spullen bij. Veel dingen heb je maar voor een tijdelijke periode nodig, zoals baby en kinderspullen. Daarna stop je ze vaak achter in een kast of op zolder. Bij mij was het zelfs zo erg, dat ongebruikte meubels op zolder en in de gang kwamen te staan. En daarmee vreet dat dus een enorme ruimte weg. Het was echt tijd om daar iets aan te doen.

 

stap voor stap

© Pixabay

Stap voor stap.

Ik ben begonnen met spullen buiten te zetten die naar de stort konden. Hierdoor kwam er al heel veel ruimte vrij. En zo kon ik eindelijk beginnen met het opruimen van de zolder, om daarna af te dalen naar beneden. Van de spullen die ik niet meer wilde bewaren, zette ik die dingen apart die ik kon verkopen. Wat ik niet kon verkopen gooide ik weg of zette ik apart om weg te brengen naar een kringloopwinkel. En zo werd het langzaam leeg en schoon.

 

rust

© Pixabay

Rust in mijn hoofd.

Door mijn huis op deze manier eens grondig aan te pakken, merkte ik dat ik in mijn hoofd ook een stuk rustiger werd. Daarnaast voelde ik veel meer sfeer terugkomen in huis wat dit gevoel alleen maar versterkte. Na een week hard werken was het resultaat dat ik heel mijn huis van boven naar beneden had ontdaan van de onnodige ballast. Maar ondanks die inspanningen had ik net zo’n fijn gevoel als dat je net op vakantie bent geweest. Dit is echt nuttig geweest.

 

energie voor de mind

© Pixabay

Energie voor je mind.

Na het opruimen voel je je gelijk een stuk beter. Je merkt dat de sfeer in je huis beter wordt en daardoor ook in je eigen mind. Het is echt goed om je huis af en toe van de onnodige ballast te ontdoen. Dit geeft echt energie voor je mind. En kun je er weer een hele poos tegen aan.

%d bloggers liken dit: