Vliegerfestival

Het vliegerfestival is een jaarlijks terugkerend evenement in Emmen. En dit jaar waren we niet op vakantie, dus alle tijd om dit vliegerfeest eens te bezoeken. Het vliegerfeest van Emmen is een evenement van drie dagen. Het jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd door stichting vliegerfeest Emmen

Dit jaar was het de 31e keer. Het leuke van dit evenement is dat het geheel gratis is en in de vrije natuur. Het evenement wordt ieder jaar bij de grote rietplas gedaan. Er is zelfs de mogelijkheid om te kamperen! En mensen vanuit de hele wereld komen, van die mogelijkheid, gebruik maken.

Zaterdagavond

Dit is verreweg de leukste avond. Er zijn dat het meeste aantal vliegers in de lucht. Er zijn veel vliegers of windvangers verlicht. Je kunt heerlijk wat aan de bar zitten of je drankje lekker meenemen en in het zand of gras gaan zitten. Je kunt heerlijk alle vliegers op je gemak bekijken. Er zijn vaak mensen die verkleed zijn. Zij lopen als vermaak tussen het wandelend publiek door.

Overdags kunnen kinderen vliegers en windvangers knutselen. Deze windvangers worden van afval gemaakt. De kinderen leren dus om iets te maken van afval. De kunstwerken zijn verdeeld over het strand te bewonderen. Het is werkelijk een heel mooi schouwspel. Voor jong en oud.

De stichting S-V-E

Deze stichting leeft geheel van sponsoren. Het is echt een wonder dat het festival ieder jaar nog steeds gratis is. Alleen voor het parkeren van je auto wordt 2 euro gevraagd. Dit jaar was het vliegerfestival voor de 30e keer gevierd.

Vliegerfestival 2019

Voor 2019 is de datum van het volgende vliegerfeest al bekend. Dit zal dan gaan plaatsvinden op 16 augustus t/m 18 augustus 2019 | Grote Rietplas | Emmen.

Aanvangstijden

Vrijdag 16 augustus 2019: 17.00 t/m 23.00 Spectaculaire opening om 19.30.
Zaterdag 17 augustus 2019: 10.00 – 23.00 uur – vrij vliegeren en diverse demonstraties en de Mirakel Avond.
Zondag 18 augustus 2019: vanaf 10.00 uur vrij vliegeren en diverse demonstraties tot 17.00 uur.

Hou de website van stichting vliegerfeest Emmen in de gaten als je geïnteresseerd bent geworden.

%d bloggers liken dit: