Extra vitaminen boost.

Ben je grieperig en kun je wel een vitamine boost gebruiken? Probeer dan eens deze smoothie met cranberries. Deze smoothie zit boordevol vitamine C. En een beetje extra ervan, kan je weerstand wel gebruiken. De zure smaak wordt een beetje tegengegaan door de honing en de banaan.

Benodigdheden

Om overheerlijke smoothies te maken heb je allereerst een blender nodig.

Ingrediënten

  • Cranberries ( bevroren, 1 kopje)
  • Granaatappelpitjes (bevroren, 1 kopje)
  • Banaan (1 stuk, vers)
  • Griekse yoghurt (2 kopjes)
  • Honing (eetlepel)

Pel de banaan en doe deze alvast in de blender. Doe hierna de bevroren granaatappelpitjes, cranberries, Griekse yoghurt en honing in de blender.Nu kan alles opnieuw gemixt worden met de blender. Begin op de laagste stand. Als alle bestanddelen grof gemalen zijn zet je de blender nog 1 minuut op de hoogste stand. Als het tijdens het mixen iets te dik blijft doe je er nog een beetje water bij.

cranberries

© heyesther

 

Cranberries

De cranberry wordt ook wel de veenbes genoemd. Een algemene bekendheid over deze bes is dat het een blaasontsteking kan voorkomen. De Cranberry bevat een stofje dat ervoor zorgt dat de E-coli bacterie niet aan de blaaswand kan hechten. De E-coli bacterie is een bacterie die voorkomt in de darm.

De cranberry is rijk aan vitaminen A, B1, B2, B3, B5, B6 en vitamine C. Daarnaast is de cranberry rijk aan kalium, calcium en magnesium.

 

granaatappel

© Pixabay

 

Granaatappel

De granaatappel is een vrucht die allemaal rode pitjes bevat. De pitjes kun je eten en bevatten veel vitaminen. Het witte vruchtvlees is niet eetbaar en smaakt erg bitter.

De granaatappel bevat kalium, calcium, magnesium en vitamine C. De granaatappel bevat ook polyfenolen. Dit zijn krachtige antioxidanten.

banaan

© heyesther

 

Banaan

De banaan is een heerlijke fruitsoort die een heerlijk romig karakter geeft aan je smoothie. Een banaan bevat eigenlijk weinig vitamine C vergeleken met ander fruit. Het bevat wel veel kalium, calcium, fosfor, magnesium vezels en zetmeel.

%d bloggers liken dit: