Orde maken in de chaos.   

Voor de vakantie had ik al een begin gemaakt om mijn hobbykamer op te ruimen. Hierdoor kon ik ruimte maken voor een werkplek met bureau, zodat ik ongestoord kan gaan bloggen. De kamer is nog een flink rommelhok, maar ik heb genoeg ruimte om te zitten en om te bloggen. Nou leek een vision board mij heel handig, om mijn ideeën kwijt te kunnen.

Een vision board is een soort collage, maar dan met allemaal foto’s en plaatjes, die een idee ondersteunen. Hierdoor creëer je een bepaalde mindset. Op Pinterest zijn genoeg ideeën voor vision boarden te vinden. Dus kijk daar gerust eens op voor nog meer ideeën. Hieronder vind je mijn idee!

Benodigdheden:

 • Board (mijn board is: 120 cm x 90 cm)
 • Verf
 • Papier
 • Printer
 • Afbeeldingen
 • Foto’s
 • Pen
 • Stiften
 • Schaar
 • Lamineerapparaat
 • Lamineerhoezen
 • Washi tape
 • Penselen
 • Potloden
 • Liniaal

Het beginnen met een vision board.

Allereerst moet je voor ogen hebben wat er op je vision board moet staan. Je board heeft als doel je een bepaalde stimulans te geven. Dus allereerst moet je voor jezelf helder krijgen aan welke doelen je wilt werken.

Stap 1:

Schrijf dus eerst op een papier aan welke doelen je wilt gaan werken in je leven. Als je duidelijk voor ogen hebt, aan wat voor doelen je wilt gaan werken, ga je verder met stap 2.

Stap 2:

Stel jezelf voor, hoe je leven eruit zal zien, als je je doelen hebt bereikt. Gebruik je voorstellingvermogen om te visualiseren hoe het dan zal zijn. Schrijf deze gedachten dan op papier en ga dan door naar stap 3.

Stap 3:

Welke beelden, woorden en quotes komen het meest overeen, met het behalen van je doel. Schrijf deze ideeën op. Ga dan door naar stap 4.

Stap 4:

Bedenk nu wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Schrijf alles wat je kunt bedenken op. Ga dan naar stap 5.

Stap 5:

Probeer bij deze stap na te gaan, hoe het proces van het behalen van je doel, jou zal veranderen. Schrijf al je gedachten hierover op. Dan kan nu het leuke werk beginnen.

 

Afbeeldingen, foto’s en quotes zoeken.

lamineren afbeeldingen

 

Kijk op Pinterest, internet, Pixabay etc., om mooie afbeeldingen te vinden voor je vision board. Print de afbeeldingen uit en knip ze mooi uit. Om de foto’s mooi te houden kun je ze eventueel lamineren. Zoek bepaalde quotes die jou doel ondersteunen. Knip eventueel plaatjes uit tijdschriften of kranten.

Maak je hoofd leeg en begin:

Ga gewoon van start. Bedenk bijvoorbeeld eerst in wat voor kleur je je vision board wilt maken. Welke kleuren vind je mooi? Gebruik deze kleuren voor je vision board. Ik heb gekozen voor een donkerblauwe lijst met een gouden bekleding op het board. Je kunt eventueel ook direct beginnen met je afbeeldingen te plakken.

achtergrond plakken

 

Allereerst heb ik de lijst in een donkerblauwe kleur geverfd. Het board was al een keer voor een ander doel gebruikt. Het board zag er dus niet meer zo mooi uit. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb, om het board te beplakken met een goudkleurig papier.

wegsnijden overtollige randen

achtergrond vision board

 

Ik wilde het board niet alleen als vision board gebruiken. Maar ook voor mijn wekelijkse planning voor blogberichten. Ik had nog een oude weekplanner liggen. Die heb ik verwerkt in het board. Eerst heb ik bepaald waar de weekplanner moest komen. Vervolgens heb ik de weekplanner daar opgeplakt.

afbeeldingen schrikken

 

Vervolgens rangschik je de foto’s en afbeeldingen maar plak ze nog niet vast. Hierdoor kun je nog steeds een beetje verschuiven. Heb je een mooie opstelling gevonden, dan kun je alles op zijn plek vastlijmen.

items opplakken

 

Misschien heb je hierna nog wat lege ruimtes. Deze kun je met lint of tape inrichten. Misschien kun je wel bepaalde schelpen of stenen in de ruimen plakken. Wanneer je tevreden bent hang je je vision board op een plaats waar je hem elke dag kunt zien. Zo creëer je vanzelf een mindset die je doel ondersteund. Ik ben benieuwd naar jullie ideeën en creaties!

%d bloggers liken dit: