Verjaardag.

Gisteren was ik jarig! Maar ik heb mijn verjaardag niet gevierd. En wat heb ik daar een reacties op gehad. Mensen vinden het namelijk vreemd als je je verjaardag niet wilt vieren. Maar, ik heb al heel mijn leven een hekel aan mijn eigen verjaardag. En dit jaar vier ik het dus helemaal niet. Dus ook niet even. Ik wil gewoon op mijn verjaardag doen waar ik zelf zin in heb. Geen verplichtingen, gewoon mijn eigen ding doen.

 

bloemetje

© Pixabay

Mijn moeder en  verjaardagen.

Al heel mijn leven vind ik aan mijn eigen verjaardag vieren niks aan. Ik vond als kind het al niet zo leuk al die aandacht. Ik ben nou eenmaal niet zo’n persoon die dol is op aandacht. Toen ik uit huisging en op mezelf ging wonen, werd er verwacht dat ik mijn verjaardag zou vieren. En mijn eigen moeder stond daarin voorop. En nog vindt ze het moeilijk te accepteren om niet te mogen komen. Ieder jaar doet ze dus toch, onder het om van allerlei smoezen, om even langs te komen.

En inmiddels heb ik het haar wel vergeven. Afgelopen zondag is ze dus even geweest. Onder het mom van ik wil even je paard bewonderen. Maar dan toch een klein cadeautje meenemen. En ik neem het haar ook niet kwalijk. Het is ook lief bedoeld van iedereen. En ook van haar.

 

ballonnen

© Pixabay

Gewoon dingen doen waar je zelf zin in hebt.

Ik weet ook niet waar de afkeer van mijn verjaardag vieren vandaan komt. Maar ik weet wel dat ik dat al heb zolang als ik me herinner. Ik vind het gewoon fijn om gewoon niks te doen. Om alleen te doen, wat ik graag die dag zou willen doen. Dat is namelijk mijn allergrootste cadeau. En eigenlijk zou dat iedere dag zo moeten zijn. Doe gewoon de dingen die je leuk vindt om te doen. Het leven is al zo kort. Iedere dag zou je je leven moeten vieren. En niet alleen op je verjaardag. Ik vind het best leuk om visite te krijgen. Maar niet omdat ik nou perse jarig ben. Ik vind het gewoon leuk om zo spontaan iets af te spreken.

%d bloggers liken dit: