Veranderen.

Het lijkt erop dat de tijd nu al is gekomen om te veranderen. Vandeweek ben ik naar de bedrijfsarts geweest. En hij bevestigde wat ik eigenlijk al in mijn donkerste gedachten had bedacht. Ik moet zo snel mogelijk zorgen dat ik ander werk vind. Maar hoe doe je dat? Hoe begin je in zo’n situatie nu aan een nieuwe baan. Iets waar je ook met heel je ziel en zaligheid achter kunt staan?

 

key

© Pixabay

begin bij het begin.

Ik dacht ik begin maar bij het begin. Ik heb kinderen in de pubertijd. En als je hun vraagt om wat ze willen worden, dan weten ze het ook eigenlijk niet. Ik maak dus maar een begin met het opschrijven van dingen die ik leuk vind om te doen. Met het opschrijven van waar je goed in bent maak je al een stap in de richting van wat je wilt en kan. Hiervoor kun je ook een test doen als je het echt niet weet. Je kunt een test als deze vinden op deze site. De test kun je vrij maken. Voor de uitslag moet je een kleien vergoeding betalen.

 

veranderen

© Pixabay

Mijn testuitslag.

En natuurlijk heb ik even deze test gedaan. Wat er bij mij in grote lijnen uitkomt is artistiek en menselijk. Iets wat mij natuurlijk niet vreemd overkomt. Een creatief beroep lijkt mij ook erg leuk. En met mensen werken heb ik altijd al gedaan. Een of andere combinatie met deze twee zou voor mij echt iets zijn om voor te gaan.

 

verandering

© Pixabay

Een andere koers.

Natuurlijk zat ik de dag dat ik het hoorde en de dag erna even in een mindere flow. En natuurlijk vind ik het doodeng om iets anders te moeten zoeken. Het is je zekerheid achterlaten en een koers varen die nog niet is uitgestippeld. Maar ik weet wel dat er absoluut nog een baan is waar ik gelukkig in zal worden. En als ik daar nog een studie voor moet volgen, dan ben ik bereid om dat te doen. Ik zal proberen, vol goede moed, deze verandering tegemoet te gaan.

%d bloggers liken dit: