Vakantie.

De kinderen hebben nu sinds deze week vakantie. Wij moeten nog een aantal weken werken. Een poos hadden we geen vakantie gepland vanwege familieomstandigheden. Nu lijkt het erop dat we dan toch maar even weg gaan.

We gaan dit jaar weer een keer naar Hongarije. Een land wat niet vaak, maar toch steeds meer als vakantieland wordt gekozen. Dit keer gaan we drie weken naar een vakantiehuis waar we in 2013 ook al eens zijn geweest. Vanwege mooie herinneringen, hebben we toch weer voor dit huis gekozen.

 

achterzijde

 

Hongarije.

Hongarije staat vooral bekend om het Balatonmeer, de poesta en Boedapest. Wij kiezen er meestal voor om richting het Mecsec te gaan. Dat is een mooi bergachtig gebied dicht bij Pécs. Dit is een stad dichtbij de Kroatische grens.

Maar deze keer gaan we naar Tabdi. Dat ligt meer richting de poesta. In dit huis hebben we in 2013 ook al een keer gelogeerd. Het is een prachtig huis, die van een bekende Hongaarse zanger is geweest. Zijn naam was Pista Dankó en hij leefde van 1858 tot 1903. Hij was een bekende zanger van volksballades. Het huis waar we gaan verblijven is nog geheel in zijn stijl ingericht.

Dankó villa.

Dankó villa

 

Het huis van deze zigeunerkoning heeft nog dezelfde inrichting van toen.

 

bijgebouw

 

Er staat een bijgebouw bij, die dienst deed als onderkomen voor de bedienden. Onder het huis bevind zich nog een enorme wijnkelder. In vroegere tijden vierden men hier enorme feesten, waar de drank rijkelijk vloeide.

 

wijnkelder

 

Het complex staat in een ruime tuin, omringd door een privé bos van een aantal hectare.

 

tuin

Tuin met zwembad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het klinkt allemaal erg mooi. En dat is het ook. Het is echt de moeite waar om hier eens een fijne vakantie te boeken. Wil je graag meer weten over deze vakantiewoning? Kijk dan eens op Hungariahuizen.

%d bloggers liken dit: