Underworld in Tivoli/ Vredenburg.

Gisteren was het eindelijk zover. Een concert waar ik echt naar uit heb gekeken. Underworld was te zien in Tivoli/ Vredenburg in Utrecht op 15 maart 2017. En ik ben echt compleet uit mijn dak gegaan. Samen met nog vele anderen.

 

Wie is Underworld?

Underworld had aan het begin van de jaren ’90 veel succes met hits als Rex, Cowgirl en Born slippy. Born slippy was een soundtrack van de film Trainspotting uit 1996. Hun muziek is elektronische hypnotiserende house. De band bestaat uit Karl Hyde en Rick Smith. In deze formatie bestaat de band al zo’n 30 jaar.

 Underworld

Niet alleen muziek.

Als je naar de website gaat van Underworld kun je zien dat ze niet alleen goed zijn in muziek maken. Ook in de kunst en in het theater zijn de heren actief. Daarnaast heeft Karl ook gevoel voor gedichten. En daar heb ik diep respect voor. Ze zijn op veel vlakken zo creatief, dat vind ik gewoon bewonderingswaardig.

 

Een knusse ruimte.

Omdat Utrecht op zich al een uitdaging was om door te komen, kwam ik al ietwat gespannen aan. De ruimte waar ze op moesten treden was ook wat aan de kleine kant vond ik. Ik denk dat ze makkelijk een grotere concertruimte vol hadden kunnen krijgen. Ze hadden nu 3 concerten over meerdere dagen verspreid. Ik had ze ook wel kunnen voorstellen in een grotere zaal. Alleen had het concert nu een wat knusse kant.

 

Het publiek van die avond.

Het publiek was nogal confronterend. Best al wat aan de middelbare kant. En daar hoorde ik dus ook bij! Verder was er wel een hele ontspannen sfeer in de zaal. Alleen doordat het was uitverkocht, kon je qua oppervlakte om te dansen, niet echt je dansmoves uitproberen.

Waanzinnige avond.

Maar al met al heb ik een waanzinnige avond gehad. Ik heb ruim 1,5 uur staan springen en dansen op heerlijke muziek. Na afloop van het concert was ik zo bezweet dat mijn hele jurk nat was van het zweet. Underworld is een echte aanrader als je van elektronische muziek houdt. Dus als je nog een keer de kans krijgt, is het echt de moeite waard.

Wil je graag beter foto’s zien van het concert. Dan kun je die bekijken via deze site van podiuminfo.

%d bloggers liken dit: