Een onverwacht einde.

Ineens is het zover. Er komt een bericht binnen in onze familieapp. Je weet dat het moment elke dag kan komen. Maar op het moment van de mededeling schrik je toch. Het blijft toch enigszins onverwacht. Verdrietig lees ik de mededeling dat nu het einde dan toch nadert. Het einde van een strijd tegen kanker. Na een jaar van intens strijden tegen de ziekte is nu het moment gekomen om rust te vinden. De rust die hij zo hard nodig had.

 

paardebloem

 

Tuurlijk is er verdriet. Maar vooral ook blijdschap aan de herinneringen aan hem. We zijn blij dat we hem mochten kennen. Dat we mochten genieten van wie hij was. Want het was een bijzonder mens. Kijkend naar alle foto’s waar hij op stond, komen de herinneringen aan die momenten. En we zijn blij dat we die momenten met hem hebben kunnen delen.

 

Stichting ambulancewens.

amulancewens

 

Tijdens zijn ziekbed heeft hij gebruik gemaakt van de stichting Ambulancewens. Deze stichting zorgt ervoor dat mensen die ernstig ziek zijn hun laatste wens kunnen laten vervullen. De stichting werkt samen met ongeveer 250 vrijwilligers uit heel Nederland. Samen zorgen zij ervoor, dat mensen in Nederland hun laatste wens kunnen laten uitkomen.

 

wensballon

 

Op de website van stichting ambulancewens kun je deze missie lezen:

“De missie van Stichting Ambulance Wens is om iedere terminale patiënt die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Door het meemaken van deze gebeurtenis kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen.”

 

De ambulances.

ambulance

De stichting ambulancewens heeft 4 ambulances tot zijn beschikking. De ambulances zijn voorzien van brancards met speciale matrassen, waardoor het vervoer zo comfortabel mogelijk is. De ambulances zijn voorzien van geblindeerde ramen, waardoor de patiënt tijdens de rit naar buiten kan kijken.

 

Donaties.

Omdat de stichting deze wensen vrijwillig laat uitkomen zijn donaties altijd welkom. Om het werk te kunnen uitvoeren zijn ze geheel afhankelijk van giften. Donaties voor de stichting ambulancewens kun je storen op rekeningnummer: NL61 RABO 0112 9246 11  vanuit het buitenland als aanvulling met BIC nummer: RABONL2U t.n.v. Stichting Ambulance Wens. Het is ook mogelijk om geld te doneren via de geef app.

 

rozen

 

Wil je meer weten over de stichting ambulancewens? Neem dan eens een kijkje op hun site. Misschien heb je iemand in je omgeving die nog een laatste wens heeft. Je kunt zijn of haar wens op de site aanmelden met een wensformulier.

%d bloggers liken dit: