Deze spicy spinazie smoothie geeft je dag een heerlijke boost. Het zit boordevol antioxidanten, vitaminen en mineralen. Begin je dag goed met deze verwarmende en pijnstillende smoothie. Heel goed ook om na het sporten te gebruiken. Het verlicht je spierpijn in een handomdraai.

Benodigheden

Om overheerlijke smoothies te maken heb je allereerst een blender nodig.

Ingrediënten

  • 300 ml water
  • 1/2 avocado (vers)
  • 1 banaan (vers)
  • 75 gram Spinazie (ingevroren)
  • 50 gram rood fruit (ingevroren)
  • 15 gram gember (vers)

 

Vul de blender eerst met 300 ml water. Vul hierna de blender met 75 mg bevroren spinazie. Blend dan kort even de spinazie zodat er weer wat in de blender kan. Vervolgens doe je de avocado en de banaan in de blender. Hierna kan het bevroren rood fruit en de gember erbij.

Nu kan alles gemixt worden met de blender. Begin op de laagste stand. Als alle bestanddelen grof gemalen zijn zet je de blender nog 1 minuut op de hoogste stand.

Banaan

Banaan

Banaan

 

De banaan is een heerlijke fruitsoort die een heerlijk romig karakter geeft aan je smoothie. Een banaan bevat eigenlijk weinig vitamine C vergeleken met ander fruit. Het bevat wel veel kalium, calcium, fosfor, magnesium vezels en zetmeel.

Gember

gemberGember is de wortel van de gember plant. Het is een pittig specerij met veel verschillende stoffen erin. Er zijn de laatste jaren veel onderzoeken geweest naar de effecten van gember. Gember bevat namelijk veel verschillende stoffen die naast de vitaminen en mineralen zeer gezond zijn. Het bevat onder andere, gingerol, shogael en zingiberene. Aan gember worden veel voordelen toegeschreven. Het is o.a.. Goed tegen misselijkheid, zorgt voor gewichtsverlies, is verwarmend en ontstekingsremmend. De wortel heeft ook een pijnstillende werking. Het kan spierpijn en gewrichtspijn helpen verminderen.

Gember bevat naast deze voordelen ook natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. De belangrijkste vitaminen in Gember zijn B1, B2, B6 en vitamine C.

Rood fruit

rood fruitRood fruit koop ik in een ingevroren zak bij de Lidl. Er zitten aardbeien, frambozen, aalbessen, bramen en zwarte bessen in. Rood fruit is rijk aan vitamine C en bevatten veel antioxidanten.

Avocado

Avocado is een vrucht die groeit aan een avocado boom. De boom groeit in centraal Amerika, Afrika en Israël. De vrucht rijpt pas nadat deze is geplukt. Het vruchtvlees is heerlijk zacht en smeuïg wanneer de vrucht rijp is. Je kunt het hele jaar avocado’s kopen.

De avocado vrucht is rij aan vetten. Gezonde vetten wel te verstaan. Gezonde vetten zijn de onverzadigde vetten. De vrucht kan wel 5 tot 23 gram olie bevatten per 100 gram vruchtvlees. Onverzadigde vetten hebben een gunstige invloed op het cholesterol gehalte.

Daarnaast bevat de avocado ook vezels, vitaminen en mineralen. De belangrijkste hiervan zijn kalium, magnesium, vitamine A, B1, B2, B6, C, E en foliumzuur.

Spinazie

Spinazie is heerlijk in smoothies. Ik voeg spinazie bijna aan al mijn smoothies toe. De vezels die in spinazie zitten zijn heel goed voor je darmen. Spinazie bevat veel ijzer. Meer dan in de meeste andere groenten. Naast ijzer is spinazie rijk aan kalium, calcium, fosfor en magnesium.

De belangrijkste vitaminen in spinazie zijn A, B1, B2, B3, B6 en vitamine C.

%d bloggers liken dit: