Heerlijk herfst.

Nu het zo heerlijk herfst is, dacht ik dat het wel leuk zou zijn, om ook eens een smoothie recept met herfst ingrediënten te maken. En wat is er nou het meest toepasselijk rond Halloween? Natuurlijk, pompoen!

Voor dit recept is dus de basis pompoen. Voor dit recept sta je dus iets langer in de keuken, omdat de pompoen eerst gekookt moet worden voordat je hem kunt gebruiken in de blender. Dat is het makkelijkst in de oven.  Je hoeft dan niet al je kracht te gebruiken om de schil te verwijderen!

Benodigdheden

Om overheerlijke smoothies te maken heb je allereerst een blender nodig.

Ingrediënten

  • Pompoen (1 stuk)
  • Sinaasappel (8 stuks)
  • Banaan (1 stuk)

 

Het meeste werk zit in de bereiding van de pompoen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in twee helften. Haal alle pitjes uit de pompoen met een lepel. Leg de helften dan met de holle kant naar beneden in een ovenschaal. Vul de schaal met een laagje water. Zet dan de schaal in de voorverwarmde oven. Laat de pompoen in een half uur gaar worden.

Giet het water uit de ovenschaal en laat de pompoen afkoelen. Schep nu al het vruchtvlees uit de pompoen. Schep het vruchtvlees dan in de blender. Pers het sap uit de sinaasappelen. Doe dan het sinaasappelsap in de blender. Pel de banaan en doe dit bij het mengsel in de blender.

Nu kan alles gemixt worden met de blender. Begin op de laagste stand. Als alle bestanddelen grof gemalen zijn zet je de blender nog 1 minuut op de hoogste stand.

 

Pompoen.

pompoen

 

Pompoen in een overheerlijke herfstgroente. Als groente is hij een beetje vergeten. Pompoen zit boordevol goede vezels voor je darmen. Ook zijn pompoenen rijk aan vitaminen. Vooral vitamine A, C, B1, B2, B3, B5, B6, Foliumzuur en E. Naast vitaminen is de pompoen ook rijk aan mineralen. Namelijk koper, ijzer, zink, kalium en magnesium. Eigenlijk kun je pompoen beschouwen als een superfood. Wil je meer weten over pompoen en wat je er nog meer mee kunt maken? Kijk dan eens op deze site.

 

Sinaasappel.

sinaasappel

 

Sinaasappelen zijn familie van de citrusvruchten. De sinaasappel geeft een frisse smaak aan je smoothie. Sinaasappel bevat veel vezels. Vezels zijn met name gezond voor je darmflora. Ook bevatten sinaasappels veel vitamine C en foliumzuur.

 

Banaan.

banaan

 

De banaan is een heerlijke fruitsoort die een heerlijk romig karakter geeft aan je smoothie. Een banaan bevat eigenlijk weinig vitamine C vergeleken met ander fruit. Het bevat wel veel kalium, calcium, fosfor, magnesium vezels en zetmeel.

%d bloggers liken dit: