Skunk anansie in Afas life

Dit was zo’n avond waar we verwachting loos naar toe zijn gegaan. Iedereen kent Skunk anansie van de jaren 90, toen ze nog veel hits hadden. Dat skunk anansie nu alweer vanaf 2009 bij elkaar zijn en nog steeds rocken, weten maar weinig. Dat komt waarschijnlijk omdat ze sinds hun comeback geen echte hits meer hebben gehad. Maar het concert van afgelopen donderdag 2 februari 2017, in Afas live in Amsterdam, heeft mij echt verrast.

De band Skunk anansie

Deze band is opgericht in 1994. Skin is de markante frontvrouw van deze 4 leden tellende band. Na 3 albums te hebben uitgebracht, besluit de groep om in 2001 te stoppen. Mede omdat skin haar solocarrière wilde beginnen. In 2009 kwam de band weer bij elkaar. En hadden ze weer hun eerste tournee. In 2010 was de band weer in hun oorspronkelijke formatie. Skunk anansie heeft haar naam te danken aan een Afrikaanse verteltraditie, waarin anansie een spin is. Skunk betekend in het Engels stinkdier. Bron: Wikipedia.

Skunk anansie

Skunk anansie

 

Energiek en spontaan

We waren al wat aan de vroege kant van huis gegaan voor het verkeer. Dat betekende dus ook dat we al vroeg naar binnen konden. Door de wat kleine zaal doet de entree bijna knus aan. We namen een plek in zo’n 10 meter van het podium af. Een beetje onzeker nog over wat de avond zou brengen.

Het opkomen van de band is gelijk spectaculair en energiek. Eerst lopen er enorme spinnen van beneden naar boven over het doek. Hierna valt het doek en begint de show. Volle lichten op het podium gaan aan. De band zet het nummer And Here I Stand in. Hierop verschijnt de zangeres skin op het podium die met haar imago het hele podium kleurt. Met haar veel te grote rode jas, pet en zonnebril en haar brede glimlach warmt ze het publiek helemaal op. Deze vrouw heeft echt charisma. En dat straalt meteen het hele podium af.

 

Cass Lewis

Bassist Cass Lewis.

 

De openingsshow

De opening bestaat uit het hardere werk van skunk anansie. Na het openingsnummer doet skin steeds meer  accessoires af bij ieder volgend nummer. Hierna staat ze in een glitterpakje met een brede glimlach op het podium. In een conversatie met het publiek blijft ze staan voor het nemen van foto’s. Vervolgens grapt dat ze best meer zou uit kunnen trekken om betere foto’s te kunnen nemen.

De band gaat verder met enkele ballads. Wat een power heeft deze vrouw in haar stem. Prachtig. Ze spelen natuurlijk ook oudere nummers als Weak en Hedonism. Hierbij krijgt ze de hele zaal mee.

Skin

Zangeres Skin.

 

Dreunende bas en spetterende lichtshow

Ook bij het hardere werk blijft ze energiek rennen van de ene kant naar de andere kant. Ze wil graag dat iedereen het naar zijn zin heeft. Het hele publiek wordt weggeblazen. Je voelt de bas werkelijk in al je vezels trillen. Ook is de lichtshow adembenemend mooi.

lichshow skunk anansie

Lichtshow Skunk Anansie

 

Na een wat ruiger nummer zegt ze hardop dat ze uit haar broek is gescheurd. Maar ze blijft stoer door rocken. Ze gaat zelfs nog het publiek in. Laat de mensen om haar heen op de grond zitten om een selfie met haar te nemen.

Na een korte onderbreking om iets anders aan te trekken vervolgt ze even energiek haar show.  Deze vrouw is echt een podium beest. Er wordt zelfs nog iemand uit het publiek op het podium geroepen. Als hij haar omhelst laat ze dat een heel nummer gebeuren. In totaal komt de band nog twee keer terug voor het spelen van nummers. De zangeres van skunk anansie kan duidelijk geen afscheid nemen van haar publiek. Maar op het laatst zegt ze toch, nu nog maar een nummer en dan is het tijd om weg te wezen.

%d bloggers liken dit: