Zoekende.

Ik ben al een poosje aan het zoeken naar een nieuwe richting in mijn leven. Misschien is dit weer een fase in mijn leven. Maar het voelt alsof ik op een tweesprong sta. Wil ik dit nog wel? Kan ik mijn werk nog wel blijven doen tot mijn 67e? etc., etc.

 

In mijn geval.

Misschien zijn dit herkenbare vragen, misschien niet. Maar bij mij zijn dit soort vragen dagelijks. In mijn geval is het zo, dat ik 5 jaar geleden behandelt ben voor borstkanker. Ik heb een heel traject gehad van chemo’s en bestralingen en de nodige operaties. Hierna ben ik alweer snel aan het werk gegaan. Omdat ik dat toen heel graag wilde.

Ik heb mijn werk altijd als heel belangrijk ervaren. Ik vind mijn werk leuk en afwisselend. Maar sinds ik ziek ben geweest is het werk vooral zwaarder geworden. Ik krijg steeds vaker kleine lichamelijke klachten. Daarnaast stel ik mezelf steeds vaker de vraag of ik dit wel kan blijven volhouden tot mijn 67e. Ik stel mezelf dus regelmatig de vraag, wat wil ik later nog worden?

 

richting

© Pixabay

 

Antwoord of niet?

Afgelopen donderdag ben ik met mijn oudste zus weer eens naar Leeuwarden geweest. Met haar heb ik meestal van die diepgaande gesprekken. Zo ook hierover. We zijn beiden nogal dol op boeken. Dus tijdens het snuffelen in die gigantische winkel, valt mijn oog op het boek van Napoleon Hill, Think and grow rich. Heruitgebracht door Michael Pilarczyk. Mijn laatste boek dat ik heb gelezen was ook van hem. Zie ook deze pagina. Ik kon het dus niet laten om dit boek mee te nemen. En meteen na thuiskomst werd ik het boek ingezogen. Het heeft me sindsdien niet meer losgelaten.

 

rijkdom

© Pixabay

 

 

Napoleon Hill.

Voor mensen die het boek of de schrijver niet kennen. Het is een boek uit 1937, geschreven door Napoleon Hill. Deze man heeft er 20 jaar voor uitgetrokken om dit boek te schrijven. Hij heeft 20 jaar van zijn leven gewijd, aan het ondervragen en onderzoeken, hoe het komt dat rijke mensen rijk zijn. Wat doen zij allemaal identiek om die rijkdom te krijgen. En rijkdom in dit geval, gaat niet alleen over materiele zaken. Het gaat om een rijkdom in algemene zin. Het gaat over doen wat je graag wilt met je leven. Zijn studie heeft hij opgeschreven in de vorm van dit boek, Think and grow rich. Het boek bevat alle handvatten die nodig zijn om zelf je mooiste leven te leiden.

 

napoleon hill en michael pilarczyk

© Michael Pilarczyk

 

Think and grow rich.

Het boek heeft vooral te maken met het stellen van je juiste mindset. Om alles uit dit boek te kunnen halen heb ik me aangemeld voor een online programma bij Michael Pilarczyk, over dit boek. Met dit programma krijg je toegang tot videolessen, een werkboek, geluidsbestanden en oefenmethodes om je op weg te helpen. Je kunt het programma vinden op deze site.

 

Ik wens jullie het mooiste leven dat je kunt leiden.

%d bloggers liken dit: