Quasha therapie

Quasha therapie, ik had er nog nooit van gehoord. Maar dit is een oosterse healing techniek, waarmee je blokkades kunt opheffen. Quasha therapie wordt gebruikt voor mensen. Maar ook dieren hebben er baat bij. Het wordt vooral ook bij paarden ingezet.
Quasha betekend letterlijk het uit het lichaam schrapen. Er wordt bij quasha een schraper gebruikt, om energiebanen weer te laten stromen. In dit blog leg ik je er van alles over uit.

quasha schraper

© heyesther

Wat is quasha

Quasha therapie bestaat al honderden jaren in China. Het is een alternatieve therapie waarbij blokkades, met behulp van een schraper, uit het lichaam worden gewreven. Deze schraper is gemaakt van een edelsteen of metaal. In China werden er ook schrapers van porselein gemaakt.
Met quasha wordt door het wrijven de circulatie op gang gebracht. Hierdoor kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd. Bovendien krijgt het behandelde gebied een betere doorbloeding. Wat je goed kunt zien na de behandeling. De huid kan in het behandelde gebied wat rood worden.

doorbloeding

© Pixabay

Waarom quasha

Quasha therapie kan voor uiteenlopende klachten ingezet worden. Maar ga altijd bij een arts langs voor een deskundige mening.
De meest behandelde klachten met quasha zijn:

  • Chronische pijn
  • Stress
  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • Reumatische klachten
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn of migraine

 

Quasha wordt gebruikt voor mensen en dieren. Het wordt ook bij paarden toegepast. In Nederland zijn meerdere quasha therapeuten. En sommige daarvan behandelen ook paarden. Zo ook Jennifer Staal, van praktijk Mizani uit Erica. Zij behandelde Dali. En daar was ik bij. Een bijzondere ervaring.

quasha

© heyesther

Dali

Dali had als jong paard een scheef bekken opgelopen. Door het recht richten en vele jaren training was dit aardig beter geworden. Maar hij had toch nog een bepaalde spierspanning in zijn rug en bilpartij. Dali kreeg door Jennifer een quasha behandeling.
Eerst was hij nog wat onwennig. Hij onderging de behandeling rustig. Maar hij was toch alert en oplettend. Al tijdens de behandeling werd hij rustiger. En aan het eind was hij loom en ontspannen.

quasha

© heyesther

Na de behandeling

Wat je bij mensen vooral na de behandeling ziet, is roodheid en beursheid van het behandelde gebied. Die roodheid trekt meestal weg na een aantal dagen. Mensen die bloedverdunners gebruiken mogen geen quasha therapie ondergaan. Vraag bij twijfel je behandelend arts voor advies.
Ben je geïnteresseerd geworden in quasha therapie. Kijk dan voor therapeuten bij jou in de buurt. Op deze site vind je therapeuten voor mensen. Op deze site vind je therapeuten voor paarden.

%d bloggers liken dit: