Pulled pork.

Deze keer is het smullen van pulled pork. Dit gerecht is uitstekend om in het weekeind te maken of een dag wanneer je even de tijd hebt. De bereidingstijd is lang. Maar vanwege een lage constante temperatuur in de oven, heb je er nauwelijks omkijken naar.

 

varkensvlees

© heyesther

Voorbereiding:

Marineer het vlees een dag van tevoren. Het vlees heeft een bereidingstijd van 7 a 8 uur in de oven. Zet het s’morgens in de oven. En eet s’ avonds heerlijk een broodje pulled pork.

 

gember

© heyesther

Ingrediënten:

  • Varkensvlees (groot stuk)
  • Knoflook (4 teentjes)
  • Gember (stukje geschild)
  • Paprikapoeder (1 eetlepel)
  • Vleeskruiden (1 eetlepel)
  • Suiker (2 schepjes)
  • Honing
  • Plantaardige olie
  • Bolletjes
  • Witte kool

marinade

© heyesther

Bereiding:

Begin de dag van tevoren. Begin eerst met het maken van de kruidenmix. Doe eerst de paprikapoeder en de Vleeskruiden in een kommetje. Voeg daar dan twee eetlepels olie bij. Roer de mix goed door, zodat alle kruiden zijn opgelost in de olie. Pel dan de teentjes knoflook. Snij de teentjes door de helft. Zo kunnen ze makkelijker in de knoflookpers. Pers de knoflook bij je kruidenmengsel. Snij dan een stuk gember af. Schil de gember en snij deze in kleine blokjes. Doe de blokjes ook in de knoflookpers. Pers het gember nu bij je kruidenmengsel.

 

marineren

© heyesther

Leg dan het vlees klaar op een snijplank. Smeer eerst de ene kant in met honing. Doe dan een klein beetje olie op het vlees. Doe dan de helft van je kruidenmengsel erop. Smeer de ene kant van je vlees nu goed in. Draai dan het vlees om. Doe weer honing op het vlees. Vervolgens de olie en het kruidenmengsel. Masseer het vlees nu goed in van alle kanten. Pak een braadslede en vet hem in. Leg het vlees in de braadslede. Laat het kruidenmengsel over een nacht goed intrekken in de koelkast.

 

uit elkaar trekken

© heyesther

Verwarm de volgende dag de over voor op 70 graden. Laat het vlees nu 5 uur hierop staan. Zet dan de temperatuur naar 90 graden. Laat vervolgens het vlees nog 2 uur nagaren. Laat het even afkoelen. Trek dan met een vork het vlees uit elkaar.

Pak een bolletje, doe er wat vlees op en dek af met wat koolblaadjes.

Eet smakelijk!

%d bloggers liken dit: