Alles op een rijtje zetten.

De afgelopen twee weken heb ik even de tijd nodig gehad om dingen op een rijtje te zetten. Ik heb twee weken geleden namelijk niet zo’n leuk nieuws gehad over mijn gezondheid. Nadat ik mijn behandeling voor borstkanker, 5 jaar geleden had gehad, is er een scan van mijn botten gemaakt. Ik had na de behandeling namelijk nogal last van al mijn gewrichten. Deze scan liet 5 jaar geleden al zien, dat ik een behoorlijke afbraak in mijn botten had. Ik ben toen direct met medicatie begonnen, om de afbraak tegen te gaan.

 

osteoporose

© Pixabay

Osteoporose.

Twee weken geleden is er dus een nieuwe scan gemaakt, om te zien of het verbetering had gegeven. Helaas was het nieuws echter, dat ik nu osteoporose heb. Ondanks dus de 5 jaar medicijn gebruik. En dit nieuws kwam als een donderslag. Ik had deze uitslag namelijk niet verwacht. Nu is met osteoporose natuurlijk nog best te leven. En veel vrouwen krijgen op latere leeftijd hier last van. Ik ben echter pas 43.

 

mijn zorg

© Pixabay

Mijn zorg.

Deze uitslag heeft natuurlijk ook gevolgen voor mijn huidige werk als intensive care verpleegkundige. Dat kan ik onmogelijk blijven ontkennen. Hoewel ik dat natuurlijk het allerliefste doe. Maar het besef is nu wel gekomen dat ik waarschijnlijk niet de 67 jarige leeftijd in de zorg ga halen. En dat besef kwam best wel hard aan.

Mijn werk is namelijk heel erg belangrijk voor mij. Ik vind mijn werk nog altijd onwijs leuk. Maar mensen worden ook steeds zwaarder. En gewichten van 130 kilo maak ik toch geregeld mee. En daar krijg ik steeds meer last van. Vooral in mijn rug.

 

Davinci

© heyesther

Visie.

Ja en wat doe je dan? Voorlopig wil ik blijven werken zolang als ik kan. Daar vind ik mijn werk nog te leuk voor. En van de lasten heb ik nog niet dagelijks last. Ik hoop op een dag dat ik van fotograferen mijn werk kan gaan maken. Dat zou ik dan het allerliefste doen. Iets in de creatieve beroepen.

Natuurlijk blijf ik ook zoeken naar manieren om de botafbraak tegen te gaan. En dat zijn hoofdzakelijk bewegen en gezond eten. Maar ik speur ook het hele internet af naar alternatieve theorieën en methoden. Eens zal er een oplossing komen. Dat weet ik zeker.

%d bloggers liken dit: