Spiegelreflexcamera.

Afgelopen maanden heb ik me flink ingelezen in spiegelreflexcamera’s.  Toen ik eenmaal had besloten dat ik een dslr wilde kopen, liet het onderwerp fotografie me niet meer los. Talloze vergelijkingen heb ik afgelopen maanden gedaan. Niet alleen tussen merken, maar ook tussen verschillende typen. Vele artikelen en reviews heb ik gelezen en afbeeldingen van foto’s met verschillende camera’s met elkaar vergeleken. Eindelijk heb ik nu dan een keus gemaakt. Ik hoop dat deze camera me nog vele jaren plezier laat beleven.

 

 

Nikon d7200.

Ik wilde graag een ding eigenlijk voor mijn nieuwe camera. Ik wilde graag een full frame dslr. En dan kom je door je keuze, direct in de hogere prijsklasse van een dslr. Maar ook ik heb geen leggende gelden. En meer dan 1000 euro wilde ik niet aan mijn camera uitgeven. Dus een full frame camera heb ik uiteindelijk op de lange baan geschoven. Ik weet immers ook niet of fotograferen wel iets voor mijn is. Dus besloot ik mijn horizon te verbreden. Uiteindelijk heb ik voor de Nikon D7200 gekozen. Een goede camera om mee te beginnen en om het fotograferen echt onder de knie te krijgen.

 

lens

 

Aanbieding.

Uiteindelijk ben ik voor een mooie aanbieding gezwicht. En ik ben echt reuze blij met mijn nieuwe aankoop. Ik ben onder mijn vooraf ingestelde prijs gebleven. En daarnaast heb ik de camera inclusief lens en wat enkele toebehoren gekocht, zoals een cameratas en statief. En laat nu het fotografie feest maar beginnen.

 

Nikon camera

 

Waarom Nikon?

De keuze voor een Nikon had gewoon met gevoel te maken. Uiteindelijk hadden vergelijkingen met foto’s met verschillende typen mij voor Nikon laten kiezen. Ik vind de kleuren iets mooier van de foto’s, gemaakt met een Nikon camera. Ik ben blij dat ik gelijk voor een full frame camera ben gegaan. De lenzen die je erbij aanschaft zijn voor alle camera’s. Maar de lenzen van een full frame camera kunnen vaak wel op de daarop volgende typen. Dus ik ben heel blij met deze keuze. Mijn droom was eigenlijk de Nikon D750. Maar aangezien dit type net op de markt is, was deze aanschaf te groot voor mij.

%d bloggers liken dit: