Kaarsen maken

Met kaarsen creëer je direct meer sfeer. De koude dagen zijn weer in aantocht. En s avonds kun je ook al aan het uur verschil merken dat het eerder donker wordt. Het wordt dus weer tijd om wat sfeer in huis aan te brengen. Met deze DIY laat ik je zien hoe je  dat doet.

 

benodigdheden

© heyesther

Benodigdheden

  • Was
  • Kleur voor kaarsen
  • Mal
  • Lont (katoenen lont)
  • Pin om de lont op z’n plek te houden
  • Rubber afstuitdopje
  • Grote pan
  • Jus lepel

 

verwarmen

© heyesther

Werkwijze

Stap 1

Doe eerst een hoeveelheid was in de pan wat genoeg is om de mal te vullen. Zet de pan op een laag vuurtje en laat de was langzaam smelten. Doe dit buiten of binnen onder de afzuigkap.

 

prepareren

© heyesther

Stap 2

Prepareer dan de mal. Maak aan een uiteinde van de lont een dikke knoop. Werk dan de lont door de mal. Schuif de pin door de lont en plaats de pin zo, dat de lont in het midden zit. Aan de onderkant sluit je de opening af met een rubberen afsluitdopje.

 

mal

© heyesther

Stap 3

Als de was is gesmolten, maak je hem op kleur. Doe de gewenste pastilles in de pan en roer om te kijken of je het gewenste effect hebt gekregen. Wil je hem donkerder, dan doe je nog een pastille erbij. Wil je hem lichter, dan doe je nog wat was in de pan. Als je tevreden bent dan ben je klaar voor het gieten van de was.

 

vullen

© heyesther

Stap 4

Schep met de Jus lepel een beetje was op de lont. Laat een klein beetje van de bodem vollopen. Laat dit nu eerst goed hard worden. Als het is uitgehard kun je de mal verder vullen met was. Schenk de mal nu voor 2/3 vol. Laat het geheel weer uitharden. Schep als laatste de mal volledig vol. Als de kaars nu is uitgehard kun je hem uit de mal halen.

 

kaars uit mal

© heyesther

Stap 5

Schuif hiervoor voorzichtig de pin uit de lont en haal het rubberen afsluitdopje weg.  Trek nu de kaars voorzichtig uit de mal. Knip de onderkant van de lont eraf. En nu genieten van de lange avonden!

%d bloggers liken dit: