Schoolbord.

Mijn zoon zijn kamer is nodig aan een verfbeurt toe. Tijdens het opknappen krijg ik spontaan altijd nieuwe ingevingen. Vandaag krijgt zijn deur een laag krijtverf. Zo kan hij zijn deur als schoolbord gebruiken. Zo kan hij altijd zijn belangrijke dingen onthouden.

De krijtverf komt echter niet uit de winkel. Ik maak deze verf gewoon zelf. En het is eigenlijk heel simpel. Dus vind je het een leuk idee, dan kun je dit gerust ook zelf uitproberen.

Krijtverf is speciale verf waarop je dus met krijt kunt tekenen. Maar speciale verf heeft meestal ook een speciale prijs in de winkel. Ik vind het dan altijd de kunt om dat product zelf te maken. En even op google of op Pinterest zoeken, dan vind je zo het recept.

 

Wat heb je nodig?

Verf op waterbasis en gips of cement.

Het recept is heel simpel.

  • Gebruik je gips:

2 delen verf op waterbasis met 1 deel gips.

 

krijtverf

© heyesther

 

  • Gebruik je cement:

3 delen verf op waterbasis met 1 deel cement en wat water.

Roer alle ingrediënten door elkaar en je kunt beginnen. Ik had echter geen cement of gips in huis. Maar wel een pak tegellijm. En dat werkt net zo goed als cement.

 

Voorbereiding.

Schuur als eerste de deur licht op. Haal de klink van de deur om het verven makkelijker te maken of plak deze met tape even af. Neem dan de deur nog even af met een natte doek eventueel met wat ammonia. (goed ventileren)

 

deur schuren

© heyesther

 

Schenk de verf in een verfbakje voor verfrollers. Pak dan je verfroller en verf de deur in een keer af. Laat tussentijds de deur even drogen. Lak dan de deur voor een tweede keer. Zo nodig nog voor een derde keer.

 

verven en laten drogen

© heyesther

 

Na een goede uitharding van de verf is je schoolbord klaar.

%d bloggers liken dit: