Phuro!

Tot mijn grote enthousiasme en verbazing ben ik deze week genomineerd voor de Liebster award 2018. Phuro! Heeft mij hiervoor genomineerd, waarvoor ik onwijs dankbaar ben.

Phuro! Is een inspirerend blog met allerlei inspirerende en motiverende logs. De schrijfster Wiena Robert is ook een mentaal en levens coach. Haar blog kun je vinden op dit adres. Nogmaals heel veel dank voor het nomineren van heyesther.

 

More-Flowers[1]

© liebster award

De Liebster award 2018.

De Liebster award wordt door bloggers overgedragen aan nieuwe bloggers, die vernieuwend en inspirerend zijn. De blogger die een collega blogger nomineert, stelt een aantal vragen voor die blogger op. De genomineerde geeft antwoord op deze vragen in een blog en nomineert in zijn blog nieuwe bloggers. Het is een manier om in contact te komen met andere bloggers en om de genomineerde beter te leren kennen.

 

De vragen die aan mij zijn gesteld.

psalm 23

© Pixabay

1.   Schrijf je eigen versie van psalm 23

Ik wist eigenlijk niet wat er in psalm 23 stond. Dus dit heb ik eerst even moeten opzoeken. Ik kan me zo voorstellen dat veel lezers niet weten wat er in psalm 23 staat, dus voor hen een beknopte versie:

Psalm 23 is een lied of gedicht, waarin de schrijver spreekt over de heer als zijn herder, die zijn leven richting geeft, zelfs in zijn moeilijkste omstandigheden.

Aangezien ik niet gelovig ben als een christen of een moslim of boeddhist, zoek ik op een andere manier in moeilijke tijden naar een richting. Ik zoek niet buiten mezelf naar een oplossing, maar ik probeer de oplossing in mijzelf te zoeken. Wat ik daarmee bedoel is dat je altijd in je leven moeilijkheden meemaakt. Dat is het gegeven van het leven en dat is bij iedereen hetzelfde. Wat anders is, is de manier waarop we hiermee omgaan. En ook op de manier hoe we op die gebeurtenissen reageren. Je kunt moeilijkheden niet it de weg gaan. Dat heb je niet in de hand. Wat je wel in de hand (kunt leren) hebben is de manier hoe je op die gebeurtenis reageert. Als je positief iets van de gebeurtenis probeert te maken, zal je van alle kanten hulp kunnen verwachten. Als je negatief reageert, zal er nog veel meer tegen gaan zitten. De richting bepaal je dus voor een groot deel met je mindset.

 

positief

© Pixabay

2.   Als je een script van je leven zou schrijven en er een film van zou maken, welk genre zal ik dan te zien krijgen?

Over deze vraag moest ik echt even nadenken. En allereerst zou ik als antwoord geven dat het een drama genre zou zijn. Wat veel mensen misschien zouden antwoorden bij deze vraag. Omdat iedereen in zijn leven natuurlijk een hoop leed te verwerken krijgt. Maar ik denk toch dat het een soort film met een feel good karakter zou worden. Omdat alle tegenslagen me nu eenmaal gevormd hebben tot wie ik nu ben. Ik ben nou eenmaal iemand die uit iedere tegenslag iets positiefs probeert te halen. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar het heeft me wel gesterkt in al die jaren.

 

natuur

© Pixabay

3.   Wanneer was u voor de laatste keer in ontzag? Waarom ?

Ik ben regelmatig vol ontzag en bewondering. Vooral als ik in de natuur ben. Als je met mij een wandeling in de natuur zou maken, dan zou je veel ah en oh kreten horen. Ik kan ook vol bewondering luisteren naar muziek, of opgaan in kunst. Ook bewonder ik mensen die een grote betekenis hebben in het leven van andere mensen. Iets kunnen betekenen voor andere mensen, is belangrijk.

 

muse

© heyesther

4.   Plaats een liedje of muziekvideo die je emotioneel heeft geactiveerd.

Ik raak van veel muziek echt geïnspireerd of emotioneel. Ik houd van veel verschillende soorten muziek. Maar er is een band die mij al vanaf dat ze net begonnen, blijft verbazen en inspireren en dat is Muse. Deze band bestaat uit drie man en kunnen zo veel melodie en kracht in hun muziek overbrengen wat me raakt. Er is een nummer dat me in het bijzonder raakt en dat is Knights of cydonia. Dat nummer kun je hier op YouTube bekijken.

 

aarde

© Pixabay

5.   Als landen niet zouden bestaan en ruimtevaart mogelijk zou zijn, wat zou er dan op je universele ID verschijnen zodat andere wezens zouden weten wie je bent?

Jeetje over deze vraag moest ik weer even heel hard nadenken. Als er dus een universele ruimte zou zijn, met leven mogelijk op andere planeten, zou er op mijn ID nog steeds mens blijven staan. Omdat mijn geboorte nou eenmaal op de planeet aarde is geweest en deze planeet nou eenmaal mensen voortbrengt.

 

leven

© Pixabay

6.   Is er een bericht dat je wilt delen voordat je deze wereld verlaat of is er een erfenis die je achter wilt laten?

Het bericht dat ik aan deze wereld zou willen achterlaten is dat je alles kunt bereiken, wat je in je hoofd maar kunt bedenken. Dus bedenk voor jezelf het leven wat je graag wilt leven en zie hoe dat zich ontvouwt.

 

play

© Pixabay

7.   Als je een afstandsbediening voor je leven zou hebben, zou je die dan gebruiken om dingen in het leven te pauze-, terug- of vooruit te spoelen? Wat zou je veranderen ?

Ik denk dat ik vaker de pauzeknop zal indrukken, om meer te kunnen genieten van het moment. Stel je eens voor dat je in de blijdschap kan blijven van de geboorte van je kind of een ander blij moment. Hoe te gek zou dat zijn. Maar aangezien deze knop niet bestaat, hou ik het maar bij mindfulness.

 

liebster

© liebster award

Mijn genomineerden.

Er zijn 5 websites die ik voor de Liebster award 2018 nomineer, en dat zijn:

Ik nomineer jullie, omdat jullie mij altijd een lach op mijn gezicht weten te geven of mij inspireren.

 

share

© liebster award

Mijn vragen aan de genomineerden.

  1. Hoe zou jou gelukkigste leven eruit zien?
  2. Als je niet zou denken in limieten maar in mogelijkheden, wat zou je dan meteen veranderen?
  3. Heb je een passie in je leven? En waarom is dat deze passie?
  4. Welke beroemdheid (geschiedenis of heden) zou je graag een keer willen ontmoeten, en waarom?
  5. Welke quote is op jouw leven het meest toepasbaar?
  6. Wat is het meest belangrijk in jouw leven, en waarom?
  7. Welke doelen wil jij graag nog behalen in jouw leven?

Veel succes en inspiratie bij het beantwoorden van deze vragen.  Wil je meer weten over your Liebster award? Dan kun je dat vinden op deze site.

%d bloggers liken dit: