Gezonde voeding tijdens de feestdagen.

Nog geen keuze gemaakt voor het kerstdiner? Met de feestdagen in het vooruitzicht, is het aanbod aan lekker eten in de supermarkten, eindeloos. Er is ruime keuze uit wild, gourmetschotels, luxe groenten en fruit. Het is bijna onmogelijk om een keus te maken, met dat uitgebreide assortiment. Maar hoe zorg je er nou voor om lekker, maar toch ook iets wat verantwoord eet. Zodat je niet meteen na de feestdagen weer met een dieet hoeft te beginnen. Ik zocht het voor je uit.

 

salade

 

Salade als voorgerecht.

Om meteen goed van start te gaan bij het kerstdiner, kun je er goed voor kiezen om te beginnen met een salade. Door te beginnen met een salade begin je direct met goede voedingsstoffen. Na ongeveer 20 minuten van het eten van voedsel, krijg je een gevoel van verzadigdheid. Je zal hierna minder eten van het hoofdmenu.

 

gevogelte

 

Vis of gevogelte.

Een gezondere keuze voor het hoofdmenu is vis of gevogelte. Dit is beter voor je gezondheid dan rood vlees. Er zijn heel veel feestelijke gerechten te vinden op internet. Een voorbeeld hiervan is deze site voor gevogelte. Nog een site met recepten voor vis. Meer recepten voor de feestdagen kun je vinden op de site van smulweb.

 

nagerecht

 

Nagerecht.

Een nagerecht zit meestal boordevol calorieën. Maar ook in de nagerechten kun je kiezen voor gezondere varianten. Op deze site kun je een gezonde keuze maken voor het nagerecht.

 

kerstdiner tips

 

Tips.

  • Eet niet meer dan je op kunt. Luister naar je lichaam en naar het gevoel van verzadigdheid.
  • Eet minder gangen tijdens het diner. Dat voorkomt dat je teveel gaat eten. Eet kleinere porties.
  • Probeer je normale ritme aan te houden. Eet op de zelfde tijden als je anders ook doet.
  • Plan een wandeling na je diner. Ga er even uit om het teveel aan calorieën iets te verbranden.
  • Drink water bij het eten, naast eventueel alcohol. Door water te drinken, raak je sneller verzadigd en hydrateer je je lichaam.
  • Wil je alcohol drinken, kies dan liever voor wijn dan voor bier.
%d bloggers liken dit: