Mediteren

Als ik aan mediteren denk, dan denk ik aan Kelly Howell. Ik had een van mijn eerste meditatie cd’s gekocht van haar. Hierdoor is ze meteen ook mijn grootste meditatie inspirator geworden. Kelly Howell heeft een mooie rustgevende, bijna hypnotiserende stem, waarmee ze haar audio’s inspreekt. Ze heeft prachtige guided meditaties uitgebracht, maar ook meditaties zonder stem. Kelly Howell is de beste in het gebruik van binaurale beats, waar ik al eerder een stuk over had geschreven, die je hier nog eens kunt teruglezen.

Kelly Howell

Kelly is een meditatiedeskundige bij uitstek. Aan het begin van de jaren 80 was Kelly een van de eerste pioniers die gebruik maakte van binaurale beats. Dit wordt ook wel brainwave meditatie genoemd. Brainwave meditatie, is een vorm van meditatie middels geluid. Het geluid heeft hierbij een bepaalde trillingsfrequentie. Deze frequentie zorgt ervoor dat de hersenen op dezelfde trillingsfrequentie gaan pulseren. Door haar pionierswerk heeft zij de aandacht getrokken van hersenonderzoekers en neurowetenschappers. Door met deze groepen samen te werken heeft ze geavanceerde hersengolfprogramma’s weten te ontwikkelen. Kelly Howell heeft inmiddels een uitgebreid genre aan meditatie en hersengolfprogramma’s ontwikkeld. Daarnaast is zij een nationaal bestsellerauteur en spreker. Zo heeft ze een eigen podcast genaamd Theatre of the Mind® en een eigen platenlabel genaamd brainsync.

Wat doen binaurale beats?

Binaurale beats zijn geluiden die de rechter- en linkerhersenhelft in balans brengen. Je kunt deze binaurale beats inzetten om een bepaalde gemoedstoestand te bereiken. Er zijn verschillende binaurale beats en programma’s verkrijgbaar die op verschillende hersengolven kunnen inwerken. Afhankelijk van wat je met je meditatie wilt bereiken, kun je een keuze maken. Er zijn programma’s om te leren, voor meditatie, om te slapen, om bepaalde doelen te bereiken en om bepaalde gedragingen te veranderen. Tijdens een hersengolfprogramma kun je kiezen voor een begeleide meditatie (met stem) of een onbegeleide meditatie (zonder stem). In iedere programma zitten subliminale boodschappen die je bewustzijn helpen met je overtuiging die je wilt bereiken. Wanneer je regelmatig hiernaar luistert zul je vanzelf een verandering opmerken die je wenst. Er zijn bijna 80 verschillende audioprogramma’s van haar uitgebracht, dus er zal er zeker ook een voor jou bruikbaar zijn.

Verschillende hersengolven

Brainwave meditatie, is een vorm van meditatie met een bepaalde trillingsfrequentie. Deze frequentie zorgt ervoor dat de hersenen op dezelfde trillingsfrequentie gaan pulseren. De snelheid van de trilling van de geluidsgolf, wordt uitgedrukt in hertz. Er zijn veel verschillende meditatiemuziek in de vorm van brain waves te vinden tegenwoordig. Afhankelijk van welke gemoedstoestand je wilt bereiken zijn er verschillende sessies te verkrijgen.  
  • Delta brain waves zorgen voor een diepe slaap en kunnen zorgen voor genezing.
  • Theta brain waves zijn om mee te mediteren, om inzicht te verkrijgen en om je geheugen te trainen.
  • Alpha brain waves zorgen voor verhoogde creativiteit en diepe ontspanning.
  • Bèta brain waves zorgen voor een betere focus en concentratie.
  • Gamma brain waves helpen je IQ te verbeteren en je cognitie (mentale processen) te verhogen.

Onderzoek en meditatie

Kelly heeft met haar werk de aandacht getrokken van hersenonderzoekers en neurowetenschappers. Door met deze groepen samen te werken heeft ze geavanceerde hersengolfprogramma’s weten te ontwikkelen. Met deze samenwerking zijn ook vele wetenschappelijke onderzoeken gedaan. Wil je van deze uitkomsten meer weten, dan kun je die vinden op deze pagina.
%d bloggers liken dit: