Horse-event

Vorige week zondag, 16 september, was horse event. Horse event is een jaarlijks terugkerend paardenevenement. Het is een evenement van drie dagen. Hierbij zijn veel, bekende en onbekende paardenliefhebbers, aanwezig. En het is er altijd een drukte van belang. Dit was het eerste jaar dat wij erbij waren. Maar het zal zeker niet de laatste keer zijn.

dressuur

© heyesther

Paarden evenement

Voorheen was horse-event altijd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Maar omdat de bezoekersaantallen flink opliepen, moesten ze de locatie wijzigen. Dit jaar werd het voor de eerste keer gehouden in Vijfhuizen. Een nieuwe locatie betekend een nieuwe ervaring, voor zowel bezoeker als organisator.

 

parkeren

© Pixabay
(foto ter illustratie)

Parkeer perikelen

Omdat het dit jaar de eerste keer op deze locatie was, waren er ook geluiden om mij heen van dingen die niet lekker liepen. Zo heb ik bijvoorbeeld veel geluiden gehoord over het verkeer, het parkeren en de bewegwijzering. Op zaterdag scheen dat het grootste probleem geweest te zijn. Er was toen ook nog een ongeluk gebeurd, waardoor het verkeer helemaal is vast komen te zitten.

Wij zijn op zondag naar horse event gegaan. We zijn op tijd vertrokken en we hadden van dit alles ook geen last. We konden dus op tijd naar binnen. We konden netjes op het parkeerterrein staan. En vanaf daar werden we netjes met pendelbussen vervoerd naar de plaats van bestemming.

 

show

© heyesther

Vele presentaties

Horse event richt zich op jeugd, recreatie, sport en ondernemers. Er zijn paardenliefhebbers van alle onderdelen van de paardensport aanwezig. Op horse event is veel ruimte voor presentaties en workshops. Ook zijn er talloze kraampjes van ruitersportartikelen aanwezig.

Sterre Schepers

© heyesther

Al het aanbod is verspreid over een groot terrein. Er zijn 4 hoofdpistes waar de presentaties worden gehouden. Op horse event is een gevarieerd programma, verdeeld over drie dagen. Er zijn veel bekende sporters aanwezig en andere bekendheden en vloggers. Ik heb bijvoorbeeld een mooie foto van Sterre Schepers mogen maken. Zij is een bekende paardenvlogster. Je kunt haar vlogs hier bekijken.

Britt Dekker

© heyesther

Zo was natuurlijk Britt dekker van de partij. Zij heeft een bekend YouTube kanaal, Paardenpraat tv. Ze heeft een grote fanclub, van voornamelijk jonge paardenliefhebbers. Maar ook drievoudig olympisch kampioene, Anky van Grunsven, was aanwezig op horse event.

 

anky

© heyesther

Volgend jaar

Ook komt Horse event volgend jaar natuurlijk weer terug. De datum daarvoor is 13, 14 en 15 September 2019. De locatie expo Haarlemmermeer – Vijfhuizen blijft hetzelfde. Koop tot 1 Oktober kaartjes met 7,50 korting. Kijk op de site van horse event voor meer informatie

%d bloggers liken dit: