De telefoon gaat.

Mijn ogen zijn gesloten. Ik hoor aan de intonatie van haar stem, dat er iets niet helemaal klopt. Meteen bekruipt me een onheilspellend gevoel. Ik voel het vanuit mijn onderrug omhoog naar boven kruipen en hoor bijna van een afstand de mededeling aan. “Ik heb kanker”. Wat een vreselijk woord is dat toch eigenlijk. En wat een vreselijke ziekte.

Ik weet even niks meer uit te brengen. Vol ongeloof hoor ik haar verhaal. Even lijk ik er niet meer te zijn. Dit wil ik niet horen. Maar dan komt de waarheid als een dreun binnen. Ik besef in een dreun weer, hoe tussen hoop en vrees voelt.

Ik ben even een tijdje van de radar geweest. Mijn hoofd had het even te druk met andere zaken. In mijn familie zijn er naasten, met de vreselijke ziekte kanker gediagnostiseerd.

 

Kanker.

kanker

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving met deze ziekte. Op de website van de KWF kankerbestrijding, kun je lezen dat er jaarlijks 108.000 mensen kanker krijgen. Dat zijn 12 mensen per uur. En daar schrik ik van. Iedereen maakt het in zijn eigen omgeving mee. Dagelijks hoor ik van verschillende mensen hun verhaal. Maar dat het om deze aantallen gaat, is best schrikbarend.

 

KWF kankerbestrijding.

hemel

De KWF kankerbestrijding heeft als missie om kanker te verslaan. Hun doel is: minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Om dat te bereiken is veel onderzoek nodig. En onderzoek is nodig, omdat het om deze schrikbarende aantallen gaat.

Er zijn veel verschillende manieren om geld te doneren. Je kunt zelf acties opzetten of meelopen met een loop voor hoop. Drie jaar geleden heb ik zelf met zo’n loop meegedaan als ex- kankerpatiënt. Dat was een bijzondere en onvergetelijke ervaring. Ook omdat het voor mij als overwinning voelde. Voor meer ideeën voor acties kun je kijken op deze site.

%d bloggers liken dit: