Toch nog op vakantie.

Deze vakantie was verre van gepland. Tot drie weken voor vertrek wisten we niet of we op vakantie zouden gaan. In mijn familie hebben we het afgelopen jaar heel wat narigheid gehad. Dus even weer terug op onszelf komen, zou wel heel goed voor ons zijn. Vandaar dat we toch besloten om een vakantie te boeken. En zoals jullie misschien al eerder hebben gelezen op mijn blog, hadden we besloten om naar Hongarije te gaan. Naar een plek waar we al eerder heerlijk hadden uitgerust. Namelijk naar Dankó Villa in Tabdi.

danko villa

Hongarije als vakantieland.

Hongarije is een land waar we allemaal in ons gezin, een beetje verliefd op zijn geworden. Al jarenlang is dit een vakantieland, waarvoor we kiezen als we op vakantie gaan. Hongarije is niet zo’n populaire vakantiebestemming als Spanje of Frankrijk. Dus echt massatoerisme is hier nog niet aan de orde. Al is het vaak rond het Balatonmeer, het grootste meer van Hongarije, het drukst. Niet alleen de Hongaren gaan hier op vakantie, maar ook de meeste toeristen die naar Hongarije komen.

 

ballatonmeer

 

Naast alle prachtige natuur die het land te bieden heeft, kun je er ook heerlijk eten en drinken. De bevolking is heel behulpzaam en gastvrij. Ze staan altijd klaar om je te helpen als ze dat kunnen. In de loop der jaren is Hongarije ook steeds schoner geworden. Al heb je ook nog veel plekken in de natuur, die gebruikt worden als illegale stortgebieden van huisvuil. Dit probleem wordt wel aangepakt door op meerder plekken containers te plaatsen waar mensen hun huisvuil kunnen brengen. Dat was eerdere vakantiejaren hiervoor, nogal eens een probleem.

 

prachtige natuur

 

De rust opzoeken.

Persoonlijk hou ik niet zo van drukte of drukke omgevingen. In mijn persoonlijke leven heb ik het al druk genoeg. Ik zoek graag plaatsen op waar ik kan ontsnappen van alle drukte. Zodat mijn brein even de resetmodus kan ervaren. Plaatsen dichtbij de natuur. Hongarije is zo’n land waar je dat in alle heerlijkheid kunt ervaren. Veel vakantiewoningen die worden aangeboden, zoals op deze site, staan midden in de Hongaarse natuur. Wanneer we een vakantie boeken naar Hongarije, doen we dat altijd via Hungariahuizen.

 

Hongarije

 

En dan heb je rust…

Eenmaal de lange reis te hebben overleefd kan het resetten beginnen. In de eerste week begint het besef, hoe moe je eigenlijk bent. Wat heb ik ook deze keer weer verschrikkelijk veel geslapen. In je dagelijkse leven ga je altijd maar door. Je leven heeft een bepaald schema en ritme. Het maakt niet uit of je een nacht slecht hebt geslapen. De trein gaat altijd maar door. Dus stap je dan in de trein van je leven en duw je je moeheid van je af.

 

dieren in Hongarije

 

In mijn geval gebeurd dit heel vaak. Mijn werk als IC verpleegkundige, heeft als nadeel veel onregelmatigheid. Vaak nachtdiensten die je ritme omver blazen. Ik ben contant bezig met schakelen en omdraaien. En wanneer je in dat ritme zit is dat oké. Maar wanneer dat ritme wegvalt, zoals bij een vakantie, komt pas dat besef. Dus veel slaap inhalen is wat ik doe op vakantie. En wat kan slapen toch fijn zijn!

 

Mindfulness.

Na de eerste week van bijkomen en slapen begint het echte genieten. Van het warme weer. Van de dieren in het wild om je heen. Lekker zwemmen in eigen zwembad. Heerlijk koken op zijn Hongaars. Maar ook veel momenten van genieten van de natuur. Je gedachten komen tot rust. Hierdoor geniet je ineens meer van alle kleine momenten en gezellig samenzijn. En word je weer bewust van je eigen gedachten en gevoelens. Dit is wat ze bedoelen met mindfulness. Dit is eigenlijk de werkelijke kern van ons bestaan. Echt genieten van momenten die er toe doen!

 

zonnebloemen in Hongarije

%d bloggers liken dit: