Hardlopen in de winter.

Net zoals op warmere dagen, moet je je ook op koudere dagen goed kleden tijdens het hardlopen. Hardloopkleding heb je dan nodig, om op temperatuur te blijven. Het is hierbij belangrijk dat je het niet koud, maar zeker niet te warm krijgt. Tegenwoordig heb je daar prima hardloopkleding voor, die verkrijgbaar is bij de betere sportzaak.

 

Hardloopkleding

Onderkleding.

Om warm te blijven kies je voor thermo ondergoed. Dit ondergoed houd je warm, maar zorgt er ook voor dat transpiratievocht wordt doorgelaten. Hiermee voorkom je dat je te nat wordt van het transpireren, waardoor je te snel kunt afkoelen.

 

kleding

© Pixabay

 

Bovenkleding.

Zorg voor een goed aansluitende broek en shirt en jas. Kleding wat niet lekker zit belemmert je ook in het lopen. Koop kleding die goed het transpiratievocht doorlaat, maar geen regen. Als je loopt met regen heb je ook speciale regenjasjes te koop voor het hardlopen. Deze kleding houd je droog, maar voert wel het transpiratievocht af.

Zorg ervoor dat je gezien wordt tijdens het lopen. Gebruik dus reflecterende bovenkleding en eventueel armbandjes met reflectie of lampjes.

 

in de winter

© Pixabay

 

Met sneeuw.

Als het heel erg koud is dan kun je ervoor kiezen om twee lagen onderkleding aan te doen. Doe als het erg koud is handschoenen aan. Deze kun je eventueel later wel weer in je zak doen.

Wat het allerbelangrijkste is, als je gaat lopen in de kou, is een muts. Je warmte van je lichaam verlies je namelijk voor een groot deel door je hoofd. En in de winter kun je die warmte wel gebruiken om zelf op temperatuur te blijven. Met een muts houd je je eigen warmte wat beter vast.

Smeer ook je gezicht goed in met een vette crème. Zorg daarnaast ook goed voor je lippen. Zo nu ben je klaar om de kou te trotseren!

%d bloggers liken dit: