De griep.

De afgelopen maand ben ik behoorlijk ziek geweest. Het begon vorige maand eerst met de griep. Die viel echt vies tegen. Het laatst dat ik me kan herinneren, dat ik echt zo de griep heb gehad, was toen ik in de pubertijd was. Maar nu had ik dezelfde hevige griepklachten als toen. Spierpijn, niet lekker, koorts, niet fijn dus.

Na een week voelde ik me aardig weer wat beter. Ik was nog een beetje snotterig, maar ik kon wel weer aan het werk. Dacht ik. Na een weekeind weer gewerkt te hebben, kreeg ik het steeds meer benauwd. Waarop ik een afspraak maakte bij de huisarts. Plots had ik een longontsteking, waarvoor ik antibiotica meekreeg. Als het niet beter zou gaan, na twee dagen, moest ik terugkomen.

 

Antibiotica.

antibiotica

Na het innemen van de antibiotica ging het gelukkig snel beter. Maar het was eigenlijk best confronterend. Bij een klein wandelingetje met de hond, was ik volledig buiten adem. Dat was ik helemaal niet van mezelf gewend. Conditioneel heb ik veel moeten inleveren. En de vermoeidheidsklachten van het herstel hiervan, vallen me ook vies tegen. Maar goed de griep en de longontsteking zijn gelukkig weer voorbij.

 

Gestopt met roken.

gestopt

Een positief bijkomend voordeel is, dat ik hierdoor wel ben gestopt met roken. En daar ben ik echt blij om. Ik hoop dat ik dit vol kan blijven houden. Het stoppen ging wel erg gepaard, met wat obstakels in mijn humeur. Ik dacht dat het wel goed te doen zou zijn zonder hulpmiddelen. Maar echt daar kwam ik van terug.

Ik had echt voornamelijk last van een prikkelbaar humeur. Gelukkig was dit na twee dagen beter. Maar op internet las ik dat dat vaak ook nog wel langer kan duren. Ik raad je echt aan, als je van plan bent om te stoppen. Doe het met een hulpmiddel. De kans van slagen bij het stoppen schijnt hierbij ook aanzienlijk hoger te zijn. Ik snap nu wel waarom!

 

Lichte sport trainingen.

loopband

Langzaam ben ik ook weer licht aan het sporten. Sinds vorige week sta ik weer op de loopband en doe ik weer lichte kracht training. Maar het moet echt van heel ver komen. Op de loopband ben ik langzaam begonnen met wandelen. Tussendoor varieer ik met minuutjes hardlopen.

Het gaat iedere training weer een klein beetje beter. Steeds langere perioden kan ik het hardlopen weer volhouden. Ik ben er nog niet. Maar mijn energie komt wel weer terug. Hopelijk blijf ik de rest van de winter gespaard voor de griep!

%d bloggers liken dit: