Gelukkig zijn kan iedereen overkomen.

Gelukkig zijn is iets wat iedereen wil zijn. En de meesten van ons zullen zeggen dat ze dat best zijn. En daar ben ik blij om. Maar er zullen ook veel mensen zijn die zich niet zo gelukkig voelen. Wat is geluk nu eigenlijk? En hoe kun je je vaker gelukkig voelen? Met deze tips train je je mind om gelukkig te zijn.

 

Wat is geluk?

geluk

Geluk (of gelukkig zijn) kan worden omschreven als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden. Hierbij kunnen er verschillende positieve emoties aanwezig zijn, zoals vreugde, vredigheid, ontspannenheid en vrolijkheid. Gelukkig zijn is het tegengestelde van ongelukkig zijn, wat bestaat uit een gevoel van ontevredenheid en vaak samengaat met depressie, overspannenheid, woede of verdriet. Onderzoek duidt er op dat geluk voor ongeveer de helft erfelijk bepaald is. De rest van de verschillen wordt veroorzaakt door invloeden uit de omgeving. Bron: Wikipedia.

 

 

1.  Genieten van het moment.

geniet van het moment

Geluk zit eigenlijk in het moment. Dus wil je niet dat je dat moment verliest. Het heeft geen zin om je zorgen te maken voor iets dat nog moet komen. En al helemaal niet over iets dat al is geweest. Probeer in het hier en nu te leven. Probeer mindfull te zijn. Door in het hier en nu te leven, vallen je geluksmomenten sneller op. En dan kun je er ook van genieten. Maar dat is moeilijker dan het lijkt.

 

2.  Stop met het vergelijken van jezelf met anderen.

stop met vergelijken

Wat jij niet aan jezelf leuk vindt, vinden anderen vaak wel leuk aan jou. En dat is zeker waar. Dus stop met het vergelijken van jezelf met anderen. Er zal altijd iemand ergens beter in zijn, maar dat is nou net wat het leven leuk maakt. Als we allemaal er hetzelfde uit zagen dan was het een saaie boel.

 

3.  Beweeg regelmatig en zorg voor je lijf.

beweeg regelmatig

Door te bewegen, maakt je lichaam endorfine aan. Hierdoor ervaar je sneller een geluksmoment. Oké het is vaak lastig om met bewegen te beginnen. En vaak gaan we tijdens het sporten ook meerdere keren stuk. Maar het gevoel na het sporten dat evenaart een geluksgevoel. Daarnaast zorgt beweging ervoor dat we minder snel ziek worden en het gevoel van stress smelt als sneeuw voor de zon. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon en voldoende intake van vocht zorgen ervoor dat je langer gezond blijft.

 

 

4.  Mediteer met regelmaat.

happiness

Door te mediteren breng je rust in je gedachten. Hoe vaker je mediteert, hoe makkelijker dat gaat. Door te mediteren leer je je mind om rustig te worden, zodat deze in het hier en nu kan zijn. Door regelmatig te mediteren voel je je gelukkiger. Daarnaast vermindert meditatie angst en depressie.

 

5.  Train je mind om gelukkig te zijn.

gelukkig zijn trainen

Je kunt eenvoudig weg ervoor kiezen om gelukkig te zijn. Start s’morgens bij het opstaan met positieve gedachten. Wanneer je iedere keer dit ritueel blijft herhalen, train je je mind om te kiezen voor geluk. Start bijvoorbeeld je dag met een positieve quote.

 

6.  Wees dankbaar voor wat je hebt.

dankbaar zijn

Door dankbaar te zijn voor wat je hebt. Door dankbaar te zijn wordt je je weer bewust van alle goede dingen die in je leven plaatsvinden. Je leert de positieve dingen in je leven weer te waarderen. Hierdoor kun je meer genieten van het leven.

 

7.  Stel jezelf een doel in je leven.

doelen stellen

Zonder doel in het leven kan het leven saai aanvoelen. Bedenk wat je graag zou willen bereiken. Houd een zogenaamde bucketlist bij. Wat je graag zou willen meemaken in je leven. Stel jezelf voor dat je je doel behaald. En geloof dat je het kunt bereiken.

 

8.  Geef en vergeef.

geef en vergeef

Door te geven en vooral te vergeven, wordt het makkelijker om een goed gevoel te krijgen. Wanneer je boos bent of een wrok ergens over hebt, laat je geluk geen ruimte. Al het negatieve slokt het positieve op. Door te vergeven laat je je negatieve gevoelens gaan. En hiermee creëer je vanzelf positieve gevoelens.

Probeer het maar eens. Schenk iemand anders maar eens een glimlach en kijk eens wat er gebeurd.

%d bloggers liken dit: