Gelukkig door meditatie

Door regelmatig te mediteren kun je inderdaad gelukkiger worden. Er zijn perioden dat ik heel nerveus kan zijn. Van buiten is daar weinig van te merken. Maar van binnen ben ik dan heel nerveus. Op die momenten herinner ik mezelf eraan, dat ik weer wat regelmatiger aan meditatie moet gaan doen. Want van meditatie wordt je rustiger. Maar ook gelukkiger.

 

mediteren

© Pixabay

Meditatie en rust

Op de momenten waarop je het opbrengt om te mediteren, breng je jezelf een beetje rust. Het zijn juist momenten, waarin je in stilte erachter kan komen, waar je nou echt gelukkig van wordt. Deze momenten zijn kostbaar. Ik je drukke leven, kom je bijna niet aan dit soort momenten toe. Maar toch is het zinvol om te leren mediteren. En om toe te geven aan een aantal van die momenten in een week. Want door even de rust te nemen, heel je jezelf van binnenuit.

 

gelukkig zijn

© Pixabay

Relaties met anderen

Door met regelmaat te mediteren, breng je jezelf rust. Door die rustmomenten ben je beter in staat om met dagelijkse stress om te gaan. Je staat steviger in je schoenen en kunt de dingen veel beter aan. Doordat je veel minder stress ervaart ben je ook veel relaxter in de omgang. Dat is weer een pluspunt voor je relaties met andere mensen. Je staat meer open. Voor je eigen gevoelens en dat van anderen.

 

leren mediteren

© Pixabay

10 minuten stilte

Doordat je minder stress ervaart, ervaar je ook meer pluspunten voor je gezondheid. Meditatie kan stress gerelateerde klachten helpen verminderen. Ervaar je veel stress? Dan kunnen je 10 minuten stilte je heel veel opleveren. Begin klein en laat je niet afleiden als het even niet lukt. Zet een timer in het begin. Eerst zal je merken dat je iedere keer afgeleid bent. En je je moet beheersen om niet steeds te kijken of de tijd al om is. Maar je zal merken oefening loont. En voor je het weet komt er een dag, dat je de timer je ineens wekt.

%d bloggers liken dit: