Fris-zure smoothie.

Deze smoothie bevat granaatappel, bosvruchten en cranberries. Aangevuld met spirulina en maca poeder geeft deze smoothie je direct een enorme boost.

Benodigdheden

Om overheerlijke smoothies te maken heb je allereerst een blender nodig.

Ingrediënten

  • 300 ml water
  • 1 citroen (vers)
  • 1 mango (vers)
  • 1 kopje granaatappelpitjes (ingevroren)
  • 1 kopje bosvruchten (ingevroren)
  • 1 kopje cranberries (ingevroren)
  • ½ theelepel maca poeder
  • ½ theelepel spirulina poeder

 

Doe eerst het water in de blender. Vervolgens pers je het sap uit de citroen en schenk je dit bij het water. Schil de mango en snij het vruchtvlees met een mes van de pit af. Doe hierna de bevroren granaatappelpitjes bosvruchten en de cranberries in de blender. Als laatste voeg je een ½ theelepel maca poeder en spirulina poeder toe. Nu kan alles gemixt worden met de blender. Begin op de laagste stand. Als alle bestanddelen grof gemalen zijn zet je de blender nog 1 minuut op de hoogste stand.

 

citroen

© Pixabay

Citroen

Citroenen zijn supergezond. Ze bevatten veel vitamine C, vitamine A, kalium, magnesium en calcium. Daarnaast bevatten ze flavonoïden en citroenzuur. Het ontgift de lever en helpt te bestrijden tegen bacteriën en virussen.

mango

© Pixabay

Mango

Mango is naast banaan de belangrijkste vrucht uit de tropen. Hier groeit de vrucht rijkelijk aan de mango boom.

In mango zitten veel vitaminen  en mineralen. 100 gram vruchtvlees is genoeg voor je dagelijkse portie vitamine C. Naast vitamine C bevat de mango vitamine A, B6 en vitamine E.

Kalium, magnesium, calcium, ijzer, koper en zink zijn de belangrijkste mineralen die de mango bevat.

granaatappelpitjes

© Pixabay

Granaatappelpitjes

De granaatappel is een vrucht die allemaal rode pitjes bevat. De pitjes kun je eten en bevatten veel vitaminen. Het witte vruchtvlees is niet eetbaar en smaakt erg bitter.

De granaatappel bevat kalium, calcium, magnesium en vitamine C. De granaatappel bevat ook polyfenolen. Dit zijn krachtige antioxidanten.

bosvruchten

© Pixabay

Bosvruchten

Met bosvruchten worden alle vruchten bedoeld die worden gevonden in het bos. Het zijn meestal allerlei bessen, bramen, frambozen en aardbeien. Bosvruchten kun je het hele jaar eten. Ze zijn lekker en supergezond. Ook in de winter zijn ingevroren bosvruchten te gebruiken. Ze bevatten net zoveel vitaminen als de verse varianten.

cranberries

© heyesther

Cranberries

De cranberry wordt ook wel de veenbes genoemd. Een algemene bekendheid over deze bes is dat het een blaasontsteking kan voorkomen. De Cranberry bevat een stofje dat ervoor zorgt dat de E-coli bacterie niet aan de blaaswand kan hechten. De E-coli bacterie is een bacterie die voorkomt in de darm.

De cranberry is rijk aan vitaminen A, B1, B2, B3, B5, B6 en vitamine C. Daarnaast is de cranberry rijk aan kalium, calcium en magnesium.

maca

© Pixabay

Maca poeder

Maca poeder is gemaakt van een knolgewas uit Peru. De gedroogde knol wordt verpulverd tot poeder. Maca is goed voor je hormoonbalans. Daarnaast is maca libido verhogend, en verhoogd het je energieniveau.

Maca bevat ook vitaminen. Vitamine B1, B2, C en E. Daarnaast bevat maca calcium, magnesium, kalium, natrium, zink, koper, selenium, mangaan, jodium, fosfor en complexe alkaloïden.

spirulina

© Pixabay

Spirulina

Spirulina poeder wordt gemaakt door gedroogde algen te verpulveren. Het poeder bevat eiwitten, vitamine B1, B2, B3, koper, ijzer, magnesium kalium en mangaan. Spirulina helpt bij het verlagen van je cholesterol en je bloeddruk. Het zorgt ook voor meer aanmaak van rode bloedlichaampjes.

%d bloggers liken dit: