Fotografie.

Ik denk er al een poosje aan om fotografie als nieuwe hobby te hebben. De drang om een nieuwe hobby te hebben, heeft ook een beetje te maken met dit blog. Aangezien je blog veel leuker wordt als je je eigen foto’s op je blog kunt laten zien, bij je blogberichten. Maar fotograferen met je telefoon geeft hierbij niet altijd de gewenste resultaten. Ik wil dus graag een spiegelreflexcamera gaan aanschaffen, zodat ik mijn eigen foto’s kan maken.

Het lijkt me onwijs leuk om te doen. Alleen weet ik helemaal niets over fotograferen en fotocamera’s. Maar sinds vorige maand ben ik me meer gaan inlezen over camera’s en fotografie. En ik ben er nu echt wel achter dat er nog veel te leren valt.

 

Veel keus aan camera’s.

Want zo is er een zeer grote keus aan camera’s. Ik wil graag en camera waarmee ik prachtige natuur kan fotograferen, maar ik wil ook graag portretten en actiefoto’s maken. Ik wil dus gelijk een camera die alles kan, maar daarnaast wil ik ook niet de hoofdprijs betalen. Ik weet immers niet of deze hobby wel een hobby voor mij is. Ik wil eerst een camera die leuk is om mee te starten. Ik zal dus zo ongeveer wel uitkomen op een middenklasse camera.

 

camera

 

 

Soorten lenzen.

Laten we naast de camera ook de lens niet vergeten. Ook in lenzen is er een grote verscheidenheid aan keus en kwaliteit. Ik ben er inmiddels ook wel achter dat een lens soms nog duurder is dan de camera. Maar om te beginnen wil ik een lens kiezen die een breed bereik heeft. Dat je goed kunt inzoomen, maar waar je ook mooie portretten mee kunt fotograferen. Als ik daarna ervoor kies om meer of specifieker te kunnen fotograferen, kan ik later wel een andere lens erbij kopen.

 

fotograferen

 

 

Portfolio’s.

Het lijkt me leuk om mijn blog te kunnen uitbreiden met portfolio’s. Als ik fotograferen een beetje onder de knie krijg, wil ik regelmatig portfolio’s van onderwerpen laten zien. Bijvoorbeeld mooie natuur van een wandeling, portretten of actie foto’s van mijn paardenlifestyle. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast van mijn nieuwe hobby zullen worden als ik.

%d bloggers liken dit: