Zoektocht naar geluk

Mijn spirituele zoektocht naar geluk, is een proces wat altijd bezig is. Ik wil namelijk, net als ieder ander, een gezond en een gelukkig leven. Een leven zoals ik zou wensen en willen. Maar de laatste tijd merk ik aan mezelf, dat ik niet helemaal meer de koers vaar, die ik zou willen. Een reden dus om in actie te komen.

 

energievreters

© Pixabay

Energievreters

Er zijn veel zaken in mijn leven waar ik niet helemaal gelukkig mee ben. Maar die er nu eenmaal zijn, omdat ik nou eenmaal zo leef. Zo ben ik niet helemaal meer tevreden met onregelmatige werktijden. En ook niet met mijn pijnlijke rug. Maar zo zijn er ook zaken in huis waar ik me mateloos aan erger. Ongebruikte spullen die opgeslagen liggen op zolder en meubels die zijn functie totaal zijn verloren.

Door al die kleine ergernissen, lekt er steeds een beetje energie van je weg. Tijd dus om die zaken te veranderen. Want als je die kleine ergernissen aanpakt, dan wordt je automatisch een klein beetje gelukkiger.

 

purpuz planner

© heyesther

Purpuz

In mijn Purpuz agenda hou ik heel veel dingen bij. Zo ook de dingen waar ik gelukkig van word. En de dingen die mij energie kosten. Iedere keer als ik er een bij mezelf ontdek, schrijf ik het op. Zo onthoud ik in ieder geval welke dingen ik moet schrappen in mijn leven. Maar ook welke dingen ik eigenlijk vaker zou moeten doen. Door zo’n proces in gang te zetten word je langzaam, iedere keer, een klein beetje meer gelukkig.

 

energievreters

© Pixabay

De aanpak van de energievreters

Probeer de dingen aan te pakken waar je minder gelukkig van wordt. Kijk naar je punten en besluit dan, welke je het meest aan energie kosten. Probeer deze zaken dan als eerste aan te pakken. Zet voor iedere ergernis een stappenplan in werking, om het probleem aan te pakken. Het kost even wat moeite, maar als het werk gedaan is, dan voel je je echt een klein beetje beter.

Maak kleine makkelijk te behalen stappen. Je moet er niet als een berg tegenop gaan zien om de stap te maken toch. Maar door een kleine stap te zetten, kom je toch in beweging. En dan is de eerste stap gemaakt, om een klein beetje levensgeluk terug te vorderen.

%d bloggers liken dit: