Een leuke uitdaging.

Voor een konijn(en) is het belangrijk dat ze af en toe wat uitdaging hebben. Je kan er voor kiezen om groenten, kruiden of fruit neer te leggen in het hok of ren. Je kan er ook een leuke uitdaging van maken, namelijk met een snoepslinger! Met deze DIY heb je binnen 4 stappen je leuke snoepslinger!

 

 

ingredienten

© Kelly Zwarthof

Voordat we kunnen beginnen heb je deze dingen nodig:

  • Draad.
  • saté prikker
  • Schaar
  • Scherp mesje
  • Groeten, kruiden of fruit.

Neem wel groente, kruiden of fruit wat je konijn(en) mogen eten.

stap 1

© Kelly Zwarthof

Stap 1.

Begin met het knippen van je draad. Knip ze in verschillende lengtes voor het leukste effect! Vergeet niet om ook een draad te knippen voor het vastmaken aan het hok of ren. Als je deze hebt gemaakt kan je dit draad even aan de kant leggen. Dit komt in stap 3 weer terug. Ook maken we een klein gaatje of sneetje in de saté prikker, om het draad er doorheen te kunnen doen.

 

stap 2

© Kelly Zwarthof

Stap 2.

Pak nu bijvoorbeeld een druif, wel zonder een pit want een pit is giftig. Draai nu het draad om de saté prikker heen. Druk nu de saté prikker met het draad door de druif heen. Knoop de druif nu vast aan het draad. Je mag zelf kiezen als je alleen druiven doet of ook andere dingen. Als je dat klaar hebt dan leg je hem even aan de kant en ga je het herhalen met de andere groentes, kruiden of fruit.

 

stap 3

© Kelly Zwarthof

Stap 3.

Als je nu alles aan het draad heb geregen. Kan je het aan de grote lijn gaan vastmaken. Het is handig dat je het draad even hebt opgehangen en daaraan de rest er aan vast maken.

stap 4

© Kelly Zwarthof

Stap 4.

Nu kan je je slinger gaan vastmaken in het konijnenhok of ren. Wil je je draad vastmaken in het hok of ren doe er een dubbele knoop in want ze kunnen er aan trekken.

 

lekkers

© Kelly Zwarthof

Nu kunnen je konijn(en) lekker knabbelen aan de snoep slinger!

 

Geschreven door gast blogger Kelly Zwarthof.

Kelly

© heyesther

%d bloggers liken dit: