Vakantie

Het is weer bijna zover. Ook in het noorden begint bijna de school vakantie. Nog een week naar school voor de kinderen en dan kunnen ze weer heerlijk genieten van hun vrije tijd. De eersten zullen dan ook weer op vakantie vertrekken. Ik heb pas over 4 weken vrij. Deze keer hebben we besloten om niet op vakantie te gaan. De kinderen willen heel graag, een wat volwassenere kamer. Vandaar dat we nu voor het eerst in ons leven een klus vakantie houden. Maar geloof me, het is echt nodig.

 

opknapbeurt

© Pixabay

Even een opknapbeurt.

Waarom niet even weg? Nou omdat mijn huis ook gewoon een opknapbeurt moet hebben. Tussen het werk door lukt het mij niet om te klussen. Je schiet niet op en je blijft weken, zo niet maanden, in de troep zitten. En om daaromheen ook nog eens te regelen, dat jezelf en de kinderen schoon de deur uit gaan naar school en werk, is voor ons hier echt onmogelijk. Voor ons zit er dus niks anders op om in de vakantie te klussen.

Maar eigenlijk vinden we dat nog niet eens erg. Het is ook gewoon heel leuk. En we helpen met zijn allen. Ook de kinderen doen hun deel. Ze vinden het ook gewoon leuk, om aan hun eigen kamer te helpen opknappen. En ja ook het vervelende voorwerk als stuken en schuren. Omdat we best wel veel werk te verzetten hebben, zijn we nu alvast maar begonnen. En dat brengt al een hele hoop troep.

 

hbo

© Pixabay

Hbo?

Ik moet nog zo’n drie a vier weken aan het werk voordat ik vakantie heb. Maar eigenlijk ben ik nog niet zo met vakantie bezig. Ik heb een sollicitatie achter de rug. Helaas was dat een afwijzing, omdat ik geen hbo-v had gedaan maar een in service A verpleegkundige opleiding. Bij mij is dus de vraag of ik eerst weer de hbo-v moet doen. Maar dat zou voor mij een beetje voelen als terug naar school voor niets.

De in service opleiding is nog niet op een niveau ingeschaald. Maar ik zou eventueel met een assessment, mijn hbo denkwijze kunnen aantonen. Ik heb namelijk na mijn verpleegkunde opleiding ook een intensive care aantekening en een ventilation practitioner opleiding gedaan. De wereld zit hierin een beetje krom in elkaar. Ik zou nu eerst mijn hbo papier moeten halen, om verder te kunnen. Dus dit hoofdstuk wordt nog vervolgd.

 

stavrienden

© heyesther

Oude nieuwe stalvrienden.

Eindelijk heeft mijn vriendin met haar paard ook besloten om haar paard bij witje te stallen. Nu heeft mijn dochter weer haar vriendin straks om mee te rijden. En ook ik ben superblij om weer samen naar stal te kunnen gaan. Ik weet zeker dan ook hun paard een heerlijk paardenleven krijgt op Equine motion. Over 2 a 3 weken gaat de verhuizing plaatsvinden. Ik hoop hier weer wat leuke foto’s van te kunnen maken. Dus binnenkort hierover meer.

%d bloggers liken dit: