Een nieuwe bloembak.

Met delen van de oude schutting heb ik een nieuwe bloembak gemaakt. Mijn oude bloembak, stond al net zo lang als de schutting. En was hier en daar net zo verrot. Ik brak de oude bloembak af en maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om hem maar iets groter te maken. Zo heb ik net even iets meer ruimte om wat plantjes neer te zetten. In deze DIY kun je stap voor stap nalezen hoe ik dat gedaan heb.

 

Benodigdheden.

  • 4 paaltjes (1 meter hoog)
  • Schuttingdelen ( 6 stuks van 4 meter)
  • Schroeven
  • Nietpistool
  • Worteldoek
  • Teer
  • Decoupeerzaag

 

afbreken

© heyesther

Stap 1.

Begin met het afbreken van de oude bloembak. Bereken en bepaal de grote van je gewenste bak. Ik heb de nieuwe afmetingen gehouden op 1 x 1 m. Kijk of je met de nieuwe afmetingen goed uitkomt op de plek.

Zaag plankjes van de schuttingdelen van 1 meter groot. Je hebt 24  plankjes van 1 meter nodig. Wanneer je de planken hebt gezaagd kun je ze licht opschuren.

 

delen maken

© heyesther

Stap 2.

Leg 4 plankjes boven elkaar op de grond. Plaats op de hoeken een verticale plank. Schroef deze planken vast aan de ander vier planken. Als ze vastzitten heb je een grote plank van 1 meter breed. Het teveel aan hout aan de onderkant zaag je eraf. Schroef op deze manier 4 delen. Maak nu op 2 delen de paaltjes vast aan beide kanten.

2 delen met palen

© heyesther

 

verven

© heyesther

Stap 3.

Verf nu alle delen in een gewenste kleur. Ik heb mijn bloembak met teer geverfd. Ik hou nou eenmaal van zwarte accenten in de tuin. Maar gebruik gewoon een kleur die je mooi vindt.

 

bekleden

© heyesther

Stap 4.

Als de verf droog is bekleed je de binnenkant van de planken met worteldoek. Je kunt gewoon het worteldoek met een nietpistool vastnieten aan de plank.

 

achterwand

© heyesther

Stap 5.

Zet eerst het achterste deel op de plek van bestemming. Sla de paaltjes met een rubberen hamer in de grond. Meet dan het voorste deel af en zet dit deel op de plek van bestemming. Sla ook deze paaltjes vast in de grond. Plaats dan de zijdelen ernaast en schroef deze vast aan de paaltjes.

neerzetten

© heyesther

 

vullen

© heyesther

Stap 6.

Vul de bloembak aan met nieuwe potgrond.  Plaats alle planten terug in de nieuwe bak, of plant gelijk wat nieuw spul. Dit wordt deze zomer echt een mooie blikvanger! En dan nu genieten.

%d bloggers liken dit: