Een fruit boost.

Deze smoothie is een fruit boost. Hier laad je je energie weer even mee op. Dit is een echte vitaminen en mineralen bom die al je reserves weer even aanvult.

Ingrediënten

·        Granaatappel (2 stuks, vers) ·        Sinaasappel (2 stuks, vers) ·        Rode pitahaya (1 stuk, vers) ·        Avocado (1 stuk, vers) ·        Blauwe bessen (1 kopje, bevroren) Snij de granaatappels en de sinaasappels in twee. Pers het sap met een sinaasappelpers uit de granaatappels en de sinaasappels. Hevel het opgevangen sap over in de blender. Snij de rode pitahaya doormidden. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel en doe het in de blender. Snij ook de avocado in twee delen en haal de pit er met een lepel uit. Schep het vruchtvlees van beide helften van de avocado in de blender. Blend vervolgens alle verse ingrediënten door elkaar met de blender. Doe hierna de bevroren blauwe bessen erbij en blend alles tot een glad geheel.

Granaatappel

De granaatappel is een vrucht die allemaal rode pitjes bevat. De pitjes kun je eten en bevatten veel vitaminen. Het witte vruchtvlees is niet eetbaar en smaakt erg bitter. De granaatappel bevat kalium, calcium, magnesium en vitamine C. De granaatappel bevat ook polyfenolen. Dit zijn krachtige antioxidanten.

Sinaasappel

Sinaasappelen zijn familie van de citrusvruchten. De sinaasappel geeft een frisse smaak aan je smoothie. Sinaasappel bevat veel vezels. Vezels zijn met name gezond voor je darmflora. Ook bevatten sinaasappels veel vitamine C en foliumzuur.

Rode pitahaya

Deze cactusvruchten hebben een geschubde schil als omhulsel met daarbinnen wit vruchtvlees met kleine zwarte pitjes. Het heeft een heerlijke lichtzoete smaak. De rode pitahaya wordt ook wel eens de drakenvrucht genoemd. Pitahaya’s komen uit Mexico en Midden-Amerika. Pitahaya’s bevatten eiwitten, koolhydraten, vetten, ijzer en vezels. Ze bevatten veel vitamine c en hebben een laag caloriegehalte.

Avocado

Avocado is een vrucht die groeit aan een avocado boom. De boom groeit in centraal Amerika, Afrika en Israël. De vrucht rijpt pas nadat deze is geplukt. Het vruchtvlees is heerlijk zacht en smeuïg wanneer de vrucht rijp is. Je kunt het hele jaar avocado’s kopen. De avocado vrucht is rij aan vetten. Gezonde vetten wel te verstaan. Gezonde vetten zijn de onverzadigde vetten. De vrucht kan wel 5 tot 23 gram olie bevatten per 100 gram vruchtvlees. Onverzadigde vetten hebben een gunstige invloed op het cholesterolgehalte. Daarnaast bevat de avocado ook vezels, vitaminen en mineralen. De belangrijkste hiervan zijn kalium, magnesium, vitamine A, B1, B2, B6, C, E en foliumzuur.

Blauwe bessen

Blauwe bessen worden ook wel superfood genoemd. De bes is rijk aan antioxidanten. Antioxidanten hebben een beschermende functie. Blauwe bessen zijn rijk aan vitamine C en vitamine B1 en B2. Daarnaast bevatten blauwe bessen calcium en ijzer.
%d bloggers liken dit: