Een andere richting

Vorige week kwam, na een lang traject, het besluit om een andere richting op te gaan. Ik ga totaal iets anders doen in mijn leven. Ik gooi het roer bijna 360 graden om. Ik heb besloten om een nieuwe hbo studie te gaan doen. Namelijk communicatie en multimedia design.

 

mobiliteit adviseur

© Pixabay

Mobiliteit adviseur

Omdat ik osteoporose heb, kan ik mijn werk als ic verpleegkundige geen jaren meer volhouden. Ik heb regelmatige rugklachten en het zware tilwerk doet daar geen goed aan. Mijn bedrijfsarts heeft mij geadviseerd om te kijken naar ander werk. Hierdoor kwam ik in contact met een mobiliteit adviseur binnen mijn bedrijf waar ik werk.

Het afgelopen half jaar had ik regelmatig een afspraak met hem. Deze afspraken hadden het doel, om mij te helpen een keus te maken. Om weloverwogen te kiezen voor een omscholing. Ik heb veel oefeningen, vragenlijsten en testen moeten invullen. Hierdoor ben ik veel over mezelf te weten gekomen. Vooral waar mijn dromen liggen, waarvan ik niet eens meer wist dat ik ze had.

 

vergeten droom

© Pixabay

Een vergeten droom

Als kind had ik al een droom om kunstenaar te worden. Ik wilde graag hele mooie dingen maken. Maar omdat dat nou eenmaal in die tijd geen brood op de plank bracht koos ik wat anders. Ik ging de zorg in, wat ik echt met heel veel liefde, al die jaren heb gedaan. Door opnieuw te kijken naar waar mijn interesses liggen, ben ik tot de conclusie gekomen, dat deze droom altijd diep geworteld heeft gezeten.

 

helderheid

© Pixabay

Helderheid door beroepskeuze test

Door een beroepskeuzetest kwam ik erachter waar mijn liefde vooral heengaat. En welke opleidingen daar vooral bij aansluiten. Zo kwam ik tot mijn keuze om een hbo opleiding voor communicatie en multimedia design te doen. Een brede opleiding waar ik veel kanten mee op kan.

Zo kan ik met deze opleiding de designkant opgaan in de breedste zin. Je kunt dan games, apps, website, drukkunst etc. ontwerpen. Maar je kunt ook kiezen voor een marketing kant en branding van een bedrijf. Het is in ieder geval een opleiding die aansluit op mijn creatieve kant. En ik kan niet wachten om ermee te beginnen.

 

verpleegkundige

© Pixabay

Hoe ik dat doe?

Voorlopig blijf ik tijdens mijn opleiding nog werken als ic verpleegkundige. Tijdens de drie jarige studie moet ik ook stage lopen. Ik hoop dat ik tijdens de eerste twee jaar, een dag in de week intern stage kan lopen. Ik loop dan stage binnen het ziekenhuis op afdeling communicatie en marketing. Mijn eindstage hoop ik te kunnen lopen bij een multimediabedrijf of bij een grafisch bedrijf. Zo hoop ik genoeg ervaring op te doen om te kunnen weten welke kant ik uiteindelijk op wil gaan.

 

bloggen en studeren

© Pixabay

Bloggen en studeren

Mijn studie begint al 1 januari 2019. Het lijkt nog ver weg, maar het is er natuurlijk al zo. Ik hoop dat ik mijn studie kan blijven combineren met het bloggen en mijn fotografie. Maar eigenlijk overlapt heyesther ook een groot deel van mijn studie. En zal ik ook veel projecten proberen te combineren. Ik wil jullie natuurlijk ook op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. En ik hoop dat mijn keus alleen maar mensen kan stimuleren, om ook een keus voor zichzelf te maken. Als ze niet helemaal meer gelukkig zijn met hun leven.

%d bloggers liken dit: