De fysiotherapeut

Ik loop nu al een aantal weken bij de fysiotherapeut. Maar eigenlijk zat er weinig vooruitgang in. Ik bleef maar last van mijn bekken, heupen en onderrug houden. Het was gewoon niet vol te houden zonder een paar pijnstillers op de dag. En dat wil je ook niet te lang achtereen gebruiken. Ik had de hoop al een beetje opgegeven dat ik echt weer soepel zou worden. Daar valt dan de ouderdom ineens binnen. Totdat ze ineens voorstelde om dry needling te doen. Wat was ik blij dat ze dat aan me heeft voorgesteld. Voor het eerst sinds jaren, kom ik weer wat beter uit mijn bed. Nee ik spring nog niet. Maar de aanloop is gezet.

 

dry needling

© Pixabay

Dry needling

Wat heb ik een pijn gehad. Ik ging voor dry needling. Eerst werd een kant behandeld. Het was eigenlijk de bedoeling dat beide kanten van mijn rug behandeld werden. Maar ik reageerde nogal heftig. Normaal moet dit echt niet zo heel erg pijnlijk zijn. Maar mijn spier was een grote baksteen geworden. Zo hard voelde hij aan.

Bij dry needling prikt de therapeut met acupunctuur naalden in de spierknoop. Vervolgens brengt hij dan de naald in beweging, waardoor de spier gaat ontspannen. Maar wanneer de naald wordt gezet, voel je een bepaalde kramp. Alleen was dat bij mij  zo hevig, dat het voelde alsof ik door de tafel door ging. Wat een ellende voor een half uur.

 

snel herstel

© Pixabay

Snel herstel

Ik stapte de ruimte uit alsof ik was overreden door een vrachtauto. Niet normaal. Maar dat gevoel was gelukkig heel snel voorbij. Heerlijk. De volgende dag kom ik al veel verder rekken dan voorheen. Dat was bijzonder. De rest van de week voelde het alsof het steeds veel gemakkelijker ging.

Afgelopen donderdag heb ik mijn tweede en laatste sessie gehad. En toe is ook de andere kant meegenomen. Ik kan echt merken dat er veel verbetering is gekomen. Die spier is volledig soepel geworden. En dat in twee sessies. Ik kan nu gewoon weer naar mijn eigen therapeut. Ik heb nu eindelijk het gevoel dat het iets beter wordt.

%d bloggers liken dit: