Een oud plantenrek.

Ik had al een hele tijd een oud plantenrek in de gang staan. Maar ik had er eigenlijk geen plant in. Hij stond er gewoon maar wat te staan. Ik had dus al een hele tijd het idee om hiervoor een tafelblad te maken. En het leek me wel leuk om dit in beton te gieten. Aangezien het plantenrek van gietijzer is, leek me dit wel een mooie combinatie.

 

oude plantentafel

© heyesther

Benodigdheden.

  • Emmer
  • Water
  • Beton
  • Iets om te roeren.

 

water

© heyesther

Stap 1:

Vul de emmer met water. Giet er net zoveel water in al je nodig hebt qua hoogte van het tafelblad. Maak daarna met het water de betonmix. Giet er net zoveel betonmix bij als de verpakking bepaald. Roer daarna de betonmix door tot alles een goede massa is.

 

betonmix aanmaken

© heyesther

Stap 2:

Strijk de betonmix glad. Zet dan het plantenrek op de kop in de emmer. Voeg nog een laagje beton erop. En maak de bovenkant van de mix glad met een lepel. Laat nu alles goed uitharden.

 

tafel in beton

© heyesther

Stap 3:

Als het beton is uitgehard, kun je voorzichtig je tafel uit de emmer tillen. Doe het voorzichtig. Je wilt niet dat je tafelblad breekt.

 

tafel

© heyesther

Stap 4:

Nu kun je de randen iets opschuren. Alles scherpe randjes moet je even nalopen. Daarna kun je je tafel schoonmaken met water en zeep.

 

tafelblad

© heyesther

Stap 5:

Geef eventueel je tafelblad een laklaag met een betonverf of primer. Hierdoor trekken er geen vlekken in het beton, wanneer je er iets nat oplegt.

%d bloggers liken dit: