Sfeervol kaarslicht op zomerse avonden.

Deze kaarsen geven de heerlijke zomerse avonden veel gezelligheid. Je kunt ze in allerlei vrolijke zomerse kleuren maken.

Benodigdheden:

benodigdheden kaarsen maken

 

 

 

 

  • Potjes uit de tuin. Kleine bloempotjes die dicht zijn aan de onderkant.
  • Lontjes
  • Elastiekjes
  • Was
  • Kleurpastilles voor de was.
  • Een pan met deksel
  • Juslepel
  • Huishoudfolie om het fornuis mee te beschermen.

 

Gebruik een oude pan en Juslepel. Na het maken van kaarsen is de pan en pollepel moeilijk schoon te krijgen.

 

Stap 1: De was opwarmen.

kaarsvet

Zet de pan op het vuur. Zorg ervoor dat de afzuigkap aan staat en een deur open. De geur van verwarmde was is intens. Doe de was in de pan en laat dit smelten op een laag vuurtje. Hoe meer was hoe langer het duurt om te smelten. Gebruik kleine hoeveelheden om flink los te gaan met vrolijke kleuren voor meerdere potjes.

 

Stap 2: Kleur toevoegen.

gesmolten kaarsvet

Voeg een kleurpastille toe aan de gesmolten was. Afhankelijk van de gewenste kleur kun je eventueel de kleur intensiveren door meer pastilles toe te voegen. Wacht tot alle kleur is opgenomen door de gesmolten was.

 

Stap 3: Voorbereiding van de potjes.

lont prepareren

 

Doe een elastiek om je potje. En doe er nog een elastiek diagonaal omheen. Doop de lot in de was. Laat de was iets hard worden om de lont en trek de lont dan recht. Plak de lont aan de onderkant van het potje vast. Probeer de lont in het midden van de bodem te krijgen. Bint het andere uiteinde van de lont om de elastiekjes om de lont recht te houden.

 

Voorbereiden potje

Stap 4: Potjes vullen met het kaarsvet.

kaarsvet gieten

 

Schep vervolgens met de pollepel de gesmolten wat in het potje. Wil je een geurtje aan de kaars geven, dan kan dat in deze fase. Druppel gewoon wat geurolie of etherische olie in de warme was. Laat vervolgens het potje afkoelen. Vaak zakt de was nog iets in na het afkoelen. Warme was zet uit. Schep vervolgens opnieuw wat nieuwe was op de uitgeharde laag. Laat deze laag opnieuw afkoelen.

 

na de eerste opgieting

 

Stap 5: Eindresultaat van de kaarsen.

kaarsen

Als laatste verwijder je de elastiekjes als de kaars volledig is uitgehard. Vaak is dit de volgende dag.

 

Wil je ook graag kaarsen maken en zoek je benodigdheden hiervoor? Kijk dan eens op deze site van het nieuwe licht. Je kunt ook een kijkje nemen op de site van de kaarswinkel.

%d bloggers liken dit: