Bromelia tegen snurken

Van de Bromelia plant wordt beweerd, dat het snurken kan verhelpen. Maar de Bromelia is ook gewoon een hele mooie kamerplant. De Bromelia is deze maand volop te vinden bij plantencentra en bloemenwinkels. Bromelia’s zijn in veel felle kleuren te verkrijgen. Het brengt kleur in huis. Een beetje kleur kunnen we in ieder geval wel gebruiken. Zeker nu we weer voor de donkere wintermaanden staan.

 

bromelia

© Pixabay

Bromelia

De Bromelia is een prachtige kamerplant. Bromelia’s zijn verkrijgbaar in mooie felle kleuren. Ze laten de plek waarin ze staan een klein beetje stralen. En het fijne van een Bromelia is, dat ze maar weinig verzorging nodig hebben. Af en toe een klein drupje water in het midden van de kern is al genoeg om te overleven. Daarnaast kun je van de felle bloemknoppen een hele poos genieten.
Bromelia’s komen in het wild gewoon in Brazilië voor. Daar groeien de planten uit tot prachtige mooie exemplaren. Bromelia’s zijn er in veel felle kleuren. Ook in de bladeren van de Bromelia, kun je veel verschillende vormen ontdekken. Wanneer je een Bromelia ziet, moet je je altijd even inhouden. Je wilt namelijk al heel snel even controleren en voelen of deze plant wel echt is.

 

bromelia

© Pixabay

Soorten van de Bromelia

De diversiteit van de Bromelia is enorm. Er zijn ontzettend veel variëteiten van deze plant bekend. In het wild zijn er ongeveer 2800 soorten van deze plant. Er zijn soorten die groeien op de grond, maar er zijn ook soorten die alleen in boomtoppen groeien. Waarschijnlijk hebben deze soorten meer behoefte aan licht.

Bromelia’s houden van licht, maar de felle zon vinden ze niet fijn. De gekweekte Bromelia’s zijn eigenlijk het hele jaar rond te verkrijgen. In ieder seizoen is er wel een soort te vinden die het goed doet. Je kunt dus als je wilt, het hele jaar van deze mooie plant genieten.

 

bromelia

© Pixabay

Een plant voor op je nachtkastje

Van de Bromelia wordt beweerd dat het de luchtkwaliteit in huis verbeterd. In ieder geval is het heel handig om deze plant naast je bed te hebben. Het is namelijk een plant die helpt tegen snurken. Ik weet niet of deze verhalen echt kloppen, maar ik heb in ieder geval, sinds ik dat weet, zo’n plant op mijn nachtkastje neergezet.

Wat de Bromelia in ieder geval wel doet, is s ’nachts zuurstof afgeven. Iets wat maar weinig planten doen. Zuurstof wordt bij planten namelijk alleen onder invloed van zonlicht gemaakt. Daarin maakt deze plant dus een uitzondering.

%d bloggers liken dit: