Balanceren

Balanceren tussen studie, werk en privé is in het begin even zoeken. Ik ben nu alweer ongeveer drie weken in mijn nieuwe agenda bezig. Het nieuwe jaar is alweer even aan de gang. Een nieuw jaar waarop we weer kunnen losgaan met het verzinnen van nieuwe doelen die we het komend jaar willen bereiken. Voor mij is het jaar heel leuk van start gegaan. Ik ben namelijk met mijn nieuwe opleiding hbo- communicatie en multimediadesign begonnen. Afgelopen twee weken ben ik begonnen. Eerst met het eigen maken van alle nieuwe software en leeromgeving. En in het inlezen van allerlei nieuwe informatie. Het gaat soms best wel zwaar worden, dat besef ik me heel goed. Maar ik kijk echt uit naar deze nieuwe verandering. Voor mij betekent het nieuwe jaar het begin van mijn nieuwe leven en ik heb er zin in.

Werken en studeren

De eerste maand van de opleiding gaat meteen over het je voorstellen wat je wilt worden met deze opleiding. Het profileren is meteen van start gegaan. Zo heb ik een uitgebreid nieuw LinkedIn profiel moeten schrijven en een persoonlijk leerplan moeten schrijven. Het is echt even een goede balans vinden tussen werk, privé en studie. Maar zelfs daarin heb ik goede handvatten aangereikt gekregen door de opleiding. Er wordt veel uitleg gedaan over timemanagement en het voor ogen houden van je belangrijke doelen. Ook alle persoonlijke belangrijke doelen worden hierin meegenomen. Ik streef ernaar om dit ritme vast te houden en ervoor te gaan. Want halen zal ik het.

Belangrijke doelen

Wat zijn dan mijn andere belangrijke doelen voor 2019? Nou bijvoorbeeld dit blog en natuurlijk mijn fotografie blijven oefenen. Natuurlijk mogen mijn dieren, gezin en familie hier niet bij ontbreken en is gezondheid ook een belangrijk doel. Het is een uitdaging om tussen al deze belangrijke doelen een balans te vinden. Maar ik weet zeker dat dat wel zal lukken. Hebben jullie ook belangrijke doelen voor 2019? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
%d bloggers liken dit: