Ariana Grande in Nederland.

Ik weet nog goed, van toen ik in de pubertijd was, hoe idolaat ik van bepaalde popgroepen was. Mijn hele kamer hing vol met posters. Dagenlang luisterde ik naar mijn favoriete bands. En het grappige is: dit zie ik gewoon weer terug bij mijn eigen kinderen. Vooral mijn dochter heeft dezelfde trekjes. Zij is namelijk helemaal weg van Ariana Grande. Toen bekend werd dat zij naar Nederland kwam hebben we er alles aan gedaan om kaartjes te bemachtigen. En dat is gelukkig gelukt.

Afgelopen dinsdag 18 mei ’17, was het eindelijk zover. Samen met 3 vriendinnen ging ik op pad om dit puberidool te zien optreden. En dag van gillende fans en zwetende lijven.

 

Ariana Grande

ariana grande dans

Ariana is eerst begonnen met acteerwerk. Ze heeft in kinderseries als “Victorious” en “Sam & Cat” gespeeld. Op haar 14e wilde ze al een muziekalbum gaan maken, maar dat zagen haar managers toen niet zitten.

Van 2011 tot 2013 is Ariana als internationale zangeres doorgebroken. In 2013 kwam haar album “Yours truly” uit. In 2014 bracht ze haar album “My everything” uit, waarop ze met vele andere artiesten heeft samengewerkt. In 2016 kwam haar album “Dangerous woman” uit. Ariana Grande is voor 2 concerten in Nederland voor haar “Dangerous woman tour”.

 

Vooral wachten.

We hebben er zin in. Al dagen van tevoren hebben de dames al lekkers gescoord voor de reis. We zijn er op tijd, maar dat blijkt niet genoeg. De rij die er wacht is ongelofelijk. Wanneer we aansluiten, horen we dat er al mensen vanaf 7 uur zitten te wachten. Dat is echt niet normaal. Dat is 12 uur van tevoren!

op weg

Geduldig wachten we de tijd totdat de zaal eindelijk open gaat. Ineens begint de menigte gek te worden. Met man en macht proberen mensen de Ziggo dome binnen te komen. Na veel gedrang en geduw, vinden we toch een mooi plekje dichtbij het podium. Als het voorprogramma dan eindelijk begint sta ik tussen een menigte van vooral gillende kinderen. Want de gemiddelde leeftijd van het publiek is zo’n 16 jaar.

Het concert van Ariana Grande.

Na twee artiesten uit het voorprogramma komt eindelijk Ariana Grande op. Ze is gelukkig op tijd. Maar op het grote podium is dit kleine wijffie van 1.53 m moeilijk te zien. Omdat er weinig verlichting op haar gericht is en het podium iets te laag is voor deze kleine dame. Ondanks dat ze op palen van hakken loopt.

areana grande opening

Overal om mij heen staan mensen met hun telefoons te filmen. Hierdoor wordt het zicht in de zaal ook belemmerd. En dat is jammer, omdat het publiek ook zo jong is. Haar stem echter is echt zuiver. Zelden heb ik een artiest zo zuiver horen zingen op een live optreden. Haar stem galmt hard en zuiver door de zaal. Moeiteloos raakt ze alle hoge noten uit haar nummers.

ariana grande band

De eerste helft van haar show is de band niet zichtbaar. Dan ineens valt het doek en is haar band ineens wel in beeld. Ariana kan echt heel goed dansen. Dit is vooral in het laatste gedeelte van de show zichtbaar. Hoge hakken of niet. Ze danst ermee of het niets is.

ariana grande rainfall

Hoewel Ariana Grande niet mijn muziekstijl is, snap ik al die tieneridolen wel. Dit is een meisje waar iedereen tegenop ziet. Want wees nou eerlijk. Deze dame kan echt alles.

%d bloggers liken dit: