In de winter doe ik vaak aan olieverf schilderen.

Ik heb heel veel hobby’s. Een ervan is olieverf schilderen. Helaas heb ik hier veel te weinig tijd voor. Het is meer een winterhobby. Voor als de dagen kouder en natter zijn. Zomers ben ik meer buiten te vinden.

Ik ben al vroeg begonnen met tekenen. Ik ken mijzelf nog herinneren als kind. Ik hield van tekenen. En dat ben ik blijven doen. Het schilderen is pas later begonnen. Toen mijn vader overleden was, wilde ik graag een schilderij van hem maken. En dat gaat het mooist met olieverf.

Ik kocht boeken over olieverf schilderen. Ik las me suf over technieken van oude meesters. Leerde de verschillen in verfsoorten en technieken over het opzetten van een schilderij. Ook las ik hoe ik het beste mijn eigen doeken kon maken en ik ben aan de slag gegaan. Gaandeweg maakte ik het me eigen.

Ik weet niet waarom, maar ik vind het ‘t leukst om portretten te schilderen. Ik ben gewoon niet goed in stillevens en abstracte dingen. Misschien dat ik dat in de toekomst nog eens doe.

[metaslider id=599]

 

 

Mijn sterrenbeeld is Vissen.

horoscoop vissen

Ik ben geboren op 7 maart 1975. Ik ben geboren onder het sterrenbeeld Vissen. Het meeste dat bij dit sterrenbeeld staat geschreven, is voor mij van toepassing. Vissen zijn meestal spiritueel, gevoelig, eigenzinnig en creatief. In alles hiervan kan ik me vinden.

In spiritueel kan ik me vinden. Ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde. Maar ik blijf wel met beide benen op de grond en dring vooral andere mensen niks op. Ik vind het prima dat andere mensen andere opvattingen hebben.

Ik ben heel vrijdenkend. Misschien dat dat mijn eigenzinnigheid is. Ik ben iemand die zijn eigen weg uitstippelt. Ik hoor een ander zijn advies, maar trek mijn eigen conclusies. Voor iemand anders kunnen mijn keuzes soms wat apart lijken.

Ik ben heel gevoelig. Vooral diep van binnen. Ik denk overal over na. Alleen is dat aan de buitenkant vaak niet aan mij te zien. Mensen vinden mij altijd heel rustig overkomen. Maar dat is van binnen  vaak anders. Ik mijn werk kan ik heel goed mijn gevoel kwijt. Ik vind werken dan ook heerlijk om te doen.

Zoals ik onder het eerste kopje al schreef, ben ik heel creatief. Dit is heel breed. Ik hou van dingen met mijn handen te doen. Van klussen tot handwerken. Ik ben altijd bezig.

 

Ik lees voordat ik ga slapen.

lezen

Om in mijn hoofd rustig te worden lees ik altijd nog even een boek. Het zijn dan vooral informatieve boeken over zeer uiteenlopende onderwerpen. Verhalen lees ik meestal in de vakanties Dat zijn dan meestal thrillers.

 

Ik hou van spannende series en films

spannende films

Ik vind niks leukers dan naar spannende series en films te kijken. Ik hou van actie, trillers en horrors. Maar ook een leuke documentaire vind ik prima. Ik ben niet zo’n tv kijker, maar Netflix dat vind ik de beste uitvinding aller tijden. Ik heb zoveel films en series in mijn lijst staan. Die kan ik in mijn hele leven nooit meer uitkijken.

 

Ik hou van harde muziek

harde muziek

Mijn muziek keuze is meestal house muziek. Ik hou wel van de meeste stijlen house. Daarnaast hou ik ook van het stevige werk muziek. Maar ook hierin is mijn smaak erg breed. Zonder muziek zou ik niet kunnen leven. Ik muziek kan je je hele gevoel kwijt. Het is da ook wel stemmingsafhankelijk wat mijn keuze is. Maar ook als ik me soms down vol kan muziek me soms helemaal oppeppen. Wat ik echt nooit zelf zou opzetten is opera muziek of Nederlands talige muziek.

 

Ik ben erg doelmatig ingesteld

doelmatig

Ik ben iemand die vaak visualiseert. Ik ben nou eenmaal een dromer. Maar ik denk ook dat je als je echt iets graag wilt je ook kunt bereiken. Maar daar moet je zelf wel iets voor doen.

Wanneer ik iets wil bereiken, visualiseer ik eerst wat ik graag wil bereiken. Vervolgens ga ik na welke stappen ik moet zetten om dat doel te behalen. Ik laat me als ik echt iets wil, me door niets of niemand afleiden. Tuurlijk faal ik wel eens, of ga ik plat op mijn bek. Maar vervolgens probeer ik toch op te staan en door te gaan. Je kunt vaak meer dan je denkt.

 

Ik hou van computers

computer

Wat mensen vaak niet weten is dat ik eigenlijk best een nerd ben. Ik zit niet de hele dat achter de computer, maar wel vaak. Daarnaast ben ik niet zo van de sociale media, al begin ik daar ook steeds handiger mee te worden met 2 opgroeiende tieners. Maar problemen met software of hardware repareer ik zelf. Games spelen vind ik heerlijk. Alleen met zoveel interesses kom ik hier het minst aan toe.

 

Ik ben totaal niet huishoudelijk aangelegd

houshouding

Tuurlijk ik voer mijn taken uit als moeder van 2 tieners, maar ik hou echt niet van het huishouden. Ik zoek altijd naar manieren waarmee het sneller en makkelijker kan. Maar ik heb wel lijstjes nodig om bepaalde dingen echt gedaan te krijgen. Zo heb ik de grote taken in een schema gezet om dingen gewoon gedaan te krijgen. Anders ging er veel te lang tijd overeen om die taken uit te voeren.

Maar ondanks dat schema is mijn huis toch nog vaak een puinhoop. Ik snap soms echt niet hoe andere mensen dat wel voor elkaar krijgen.

 

Ik hou het meest van de zomer

zomer, zonnebloem

Ik ben totaal niet de persoon die van de winter houd. Ik heb er echt niks mee. Alleen kon ik het afgelopen jaar voor het eerst waarderen dat er sneeuw lag. Zo met een prachtig zonnetje erbij is het heerlijk. Maar verder vind ik de winter niks. Koud, nat en glad en vooral donker. Ik ben altijd blij als we de langste nacht hebben gehad. Voor mijn gevoel wordt het dan al beter.

Ik ben meer van de lente en zomer. Ik houd ervan als de vogels ontwaken en als de tuin weer tot leven komt. Maar ook de herfst vind ik heerlijk et al die kleurenpracht.

 

Ik ben een fan van Hongarije

hongarije

Al sinds de eerste keer dat ik daar naartoe ben geweest op vakantie, ben ik verliefd geworden op Hongarije. Het land is prachtig. Er is een zeer rijke historie. De mensen zijn zeer vriendelijk en gastvrij. Het is een relatief goedkoop land voor Nederlanders om op vakantie te gaan. En het eten en drinken is er heerlijk. In het land is vaak veel armoede. Al is dat de laatste jaren beter geworden. Maar de mensen lijken gelukkig met het weinige wat ze in onze ogen lijken te hebben. De meeste Hongaren zijn zelfvoorzienend. Iets wat ik erg bewonder.

%d bloggers liken dit: