Veroudering vertragen.

Zou het niet fantastisch zijn als we onze veroudering kunnen vertragen? We worden dan wel ouder, maar zonder al die vervelende kwaaltjes die op de loer liggen. Volgens Kris Verburgh, auteur van “Veroudering vertragen: het langer jong plan.”, is dit mogelijk. Hij beschrijft in heldere taal wat de rol van voeding is in het verouderingsproces. Welke voeding de veroudering juist vertraagt of versneld en waarom. Kris geeft antwoord op vragen als waarom we ouder worden en wat kunnen we eraan doen? Een hele mooie PowerPoint over dit boek kun je bekijken op deze site.

In dit boek beschrijft hij welke voedingsmiddelen je wel of juist niet moet nemen. Om zo gezond oud te kunnen worden.

 

veroudering vertragen

© Pixabay

Kris Verburgh

Kris Verburgh is een Belgische onderzoeker, arts en auteur. Hij bestudeerd vooral de rol van voeding in het verouderingsproces. Volgens hem is er een nieuw vakgebied nodig, namelijk nutrigerontologie, om die rol te bestuderen. Hij geeft regelmatig lezingen over voeding, wetenschap en gezondheid. Daarnaast is hij auteur van meerdere boeken.

  • Schitterend! : Over het universum (Houtekiet, 2003) (genomineerd voor de Eurekaprijs)
  • Fantastisch! : Over het universum in ons hoofd (Houtekiet, 2007) (genomineerd voor de ABN AMRO Bank Prijs)
  • De voedselzandloper : over afvallen en langer jong blijven (Uitgeverij Bert Bakker, 2012) (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2013)
  • Het voedselzandloper kookboek – samen met Pauline Weuring (2013)
  • Veroudering vertragen: het langer jong plan (Uitgeverij Bert Bakker, 2015)

(Bron Wikipedia)

Wil je meer over Kris Verburgh weten? Kijk dan eens op zijn Nederlandstalige of Engelstalige website.

 

%d bloggers liken dit: