Eerlijke ingrediënten.

Heerlijke spinazie a la crème met kiprolletjes en aardappelgratin. Dit heerlijke gerecht is uitstekend om op zondag te maken of een dag wanneer je even de tijd hebt. Het gerecht bestaat uit verse ingrediënten en volle producten. Eventueel kun je de slagroom vervangen voor een lichtere versie.

kipfilet

Kipfilet.

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ingrediënten:

Spinazie a la crème

  • 4 eieren
  • 1 grote zak spinazie
  • 150 ml slagroom
  • Zout en peper naar smaak
  • Wok
  • Olie of bakboter
kiprolletjes

Kiprolletjes.

Kiprolletjes

  • 750 gram kipfilet
  • Ontbijtspek
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 punt paprika
  • 1 bakje pijnboompitten
  • 1 takje verse rozemarijn (of 2 theelepels gedroogde)
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Boter
  • Ovenschaal
  • Folie
  • Koekenpan
punt paprika

Punt paprika.

 

Aardappelgratin

  • 800 gram aardappelen
  • 250 ml slagroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm (of 2 theelepels gedroogde)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 zakje geraspte kaas

 

Bereiding:

Begin met het bereiden van de aardappelgratin en de kiprolletjes. Zet beide schalen tegelijk in de oven. Begin pas met de spinazie als je nog 10 minuten baktijd hebt.

Aardappelgratin:

aardappelgratin

Begin met het schillen van de aardappelen. Was ze hierna en zet ze dan in een pan met water op het vuur. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Kook de aardappelen zo’n 10 minuten. Giet daarna het water af. Snij vervolgens de aardappelen in schijfjes en verdeel ze over een ingevette ovenschaal.

Hak vervolgens de knoflook en tijm in kleine stukjes. Zet een pannetje met de slagroom op het vuur. Verwarm vervolgens langzaam de slagroom. Voeg de knoflook, tijm en de helft van de kaas toe. Wanneer de kaas is gesmolten giet je het mengsel over de aardappelen. Vervolgens strooi je de rest van de kaas over de aardappelen. Zet de schaal dan in de oven om 25 à 30 minuten te laten bakken.

 

Kiprolletjes:

gebakken kiprolletjes

Leg de kipfilet ieder tussen 2 stukken huishoudfolie. Sla vervolgens met een koekenpan of keukenhamer de kipfilet plat. Doe de pijnboompitten, rozemarijn en knoflook in een keukenmachine. Hak vervolgens alles klein. Maak de punt paprika schoon. Snij deze in grove stukken en voeg dit dan toe in de keukenmachine. Snij nogmaals het mengsel klein tot een smeuïg mengsel. Smeer dit mengsel over de platte kipfilet. Rol nu de kipfilet op tot rolletjes. Wind nu om de rolletjes het ontbijtspek. Verdeel dan de rolletjes over een ingevette ovenschaal en bak het geheel 25 a 30 minuten gaar in de oven.

 

Spinazie a la crème:

spinazie a la crème

Kook de eieren voor 7 minuten en laat ze hierna afkoelen in koud water. Als de ovengerechten nog 10 minuten moeten kun je beginnen met de spinazie.

Smelt wat boter in de wok. Voeg vervolgens de spinazie toe. Roerbak dit geheel tot de spinazie voor de helft is geslonken. Doe dan de slagroom erbij en verhit langzaam al roerende het geheel.

%d bloggers liken dit: