Hartige preitaart met monchou, voor 4 personen.

preitaart

Hartige preitaart.

Hartige taart is vooral heerlijk als de dagen weer kouder worden. Het is simpel om te maken en de variaties met hartige taart zijn eindeloos.  Prei is heerlijk in combinatie met kaas en gehakt. Vandaar dit heerlijke recept voor een preitaart met Monchou.

 

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal genoeg bladerdeeg plakjes uit de verpakking om te gebruiken. Leg de rest weer in de vriezer.

 

Ingrediënten:

  • Bladerdeeg voor hartige taart (of 300 gram bloem en 150 gram boter)
  • Prei (4 stelen grof gesneden)
  • Gehakt (500 gram)
  • Salami blokjes (200 gram)
  • Eieren (4 stuks)
  • Monchou (200 gram)
  • Zure room (bakje)
  • Geraspte kaas (1 zakje)
  • Eventueel zout en peper naar smaak

Bereiding:

prei-gehakt

Rul het gehakt in een koekenpan. Snij de prei in grove ringen. Laat deze vlug even aan de kook. Giet de prei af. Gooi de prei bij het gehakt en schep dit om. Gooi dan de salamiblokjes erbij en roer dit langzaam om. Zet het vuur uit.

Vet een springvorm in met wat boter. Bekleed de springvorm daarna met de bladerdeegplakjes. Gooi het mengsel gehakt/ prei en salami in de bereide springvorm.

 

bodem

 

Meng dan de Monchou met de zure room. Voeg daarna 4 eieren toe en klop dit alles tot een gladde massa. Giet dit dan over het prei/ gehakt mengsel. Dek het geheel af met een laagje geraspte kaas. Zet de preitaart dan voor 30 tot 35 minuten in een verwarmde oven.

Eet smakelijk!

Advertenties

One thought on “Hartige preitaart met monchou, voor 4 personen.

Laat een reactie achter