Eerlijke ingrediënten.

Dit lekkere recept is eenvoudig en snel te bereiden. Het gerecht bestaat uit verse ingrediënten en volle producten.

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ingrediënten:

  • 5 preistengels
  • 500 gram rundergehakt (of half om half)
  • 500 gram aardappelen
  • 1 takje rozemarijn (of 2 theelepels gedroogde)
  • 1 takje tijm (of 2 theelepels gedroogde)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 pakje crème fraiche
  • Zout en peper naar smaak
  • Wok
  • Olie of bakboter
  • Ovenschaal

Bereiding:

Begin met het schillen van de aardappelen. Was ze hierna en zet ze dan in een pan met water op het vuur. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Kook de aardappelen zo’n 10 a 15  minuten. Giet daarna het water af. Snij vervolgens de aardappelen in schijfjes en verdeel ze over een ingevette ovenschaal.

Snij de prei in ringen en was ze schoon met water. Doe de prei in de pan. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Kook dan de prei voor 5 a 10 minuten. En giet daarna het water af. Laat het even droogstomen. Voeg dan de crème fraiche aan de prei toe en roer dit door de prei.

Hak ondertussen de knoflook, rozemarijn en tijm in kleine stukjes. Doe wat olie in de wok en doe de kruiden in de pan met de knoflook. Voeg het gehakt aan de wok toe en rul het gehakt.

Als het gehakt klaar is verdeel je het gehakt over de aardappelen in de ovenschaal. Verdeel dan de prei over de ovenschaal. Strooi dan het zakje kaas over de prei en zet de schaal zo’n 10 a 15 minuten in een verwarmde oven.

%d bloggers liken dit: