De keus is eindelijk gemaakt. Het wordt een Nikon D7200.

Nikon

Spiegelreflexcamera.

Afgelopen maanden heb ik me flink ingelezen in spiegelreflexcamera’s.  Toen ik eenmaal had besloten dat ik een dslr wilde kopen, liet het onderwerp fotografie me niet meer los. Talloze vergelijkingen heb ik afgelopen maanden gedaan. Niet alleen tussen merken, maar ook tussen verschillende typen. Vele artikelen en reviews heb ik gelezen en afbeeldingen van foto’s met verschillende camera’s met elkaar vergeleken. Eindelijk heb ik nu dan een keus gemaakt. Ik hoop dat deze camera me nog vele jaren plezier laat beleven.

 

 

Nikon d7200.

Ik wilde graag een ding eigenlijk voor mijn nieuwe camera. Ik wilde graag een full frame dslr. En dan kom je door je keuze, direct in de hogere prijsklasse van een dslr. Maar ook ik heb geen leggende gelden. En meer dan 1000 euro wilde ik niet aan mijn camera uitgeven. Dus een full frame camera heb ik uiteindelijk op de lange baan geschoven. Ik weet immers ook niet of fotograferen wel iets voor mijn is. Dus besloot ik mijn horizon te verbreden. Uiteindelijk heb ik voor de Nikon D7200 gekozen. Een goede camera om mee te beginnen en om het fotograferen echt onder de knie te krijgen.

 

lens

 

Aanbieding.

Uiteindelijk ben ik voor een mooie aanbieding gezwicht. En ik ben echt reuze blij met mijn nieuwe aankoop. Ik ben onder mijn vooraf ingestelde prijs gebleven. En daarnaast heb ik de camera inclusief lens en wat enkele toebehoren gekocht, zoals een cameratas en statief. En laat nu het fotografie feest maar beginnen.

 

Nikon camera

 

Waarom Nikon?

De keuze voor een Nikon had gewoon met gevoel te maken. Uiteindelijk hadden vergelijkingen met foto’s met verschillende typen mij voor Nikon laten kiezen. Ik vind de kleuren iets mooier van de foto’s, gemaakt met een Nikon camera. Ik ben blij dat ik gelijk voor een full frame camera ben gegaan. De lenzen die je erbij aanschaft zijn voor alle camera’s. Maar de lenzen van een full frame camera kunnen vaak wel op de daarop volgende typen. Dus ik ben heel blij met deze keuze. Mijn droom was eigenlijk de Nikon D750. Maar aangezien dit type net op de markt is, was deze aanschaf te groot voor mij.

16 thoughts on “De keus is eindelijk gemaakt. Het wordt een Nikon D7200.

  1. Nice! Ik heb zelf ee Nikon D3300 gekocht, ook met een aanbieding. Daardoor heb ik twee lenzen en ik ga nog een cursus doen, waardoor ik ook de standen kan gebruiken waar je alles zelf instelt. Veel fotografieplezier!

  2. Mooi twee lenzen sam. Dan wordt het oefenen wel uitdagender. Ik wil ook graag een cursus gaan doen. Want er is genoeg te leren. Jij ook veel fotografieplezier.

  3. Ik kan je redenering niet zo goed volgen: eerst zeg je dat je geen full frame camera koopt, maar in de laatste alinea zeg je dat je blij bent toch gelijk een full frame te hebben gekocht. De nikon 7200 is toch geen full frame? In je url staat D610. Dat is wel een full frame. Welke heb je dan gekocht? Ik ben heel nieuwsgierig, omdat ik zelf ook een nieuwe camera wil kopen. Welke objectieven heb je erbij? Groet, Eline

  4. Bedankt voor je reactie Eline. Ik wilde eerst graag wel een full frame camera kopen. En mijn eerste keus was de Nikon d610. Dat klopt. Maar de prijs die ik voor deze camera moest betalen lag boven mijn budget. En omdat het om mijn eerste DSLR camera gaat en niet weet of fotografie wel echt mijn hobby is, ben ik voor de d7200 gegaan. Ik hoop dat dat je vraag beantwoord.

  5. Uit eigen ervaring weet ik hoe leuk foto’s maken is. Ga je ze ook gebruiken voor de citaten die je soms post? Dat zou zeker een meerwaarde kunnen betekenen. Ik doe dit op mijn blog namelijk ook. Groetjes en nog veel fotoplezier!

  6. Hoi dirkpietersblog. Ik wil graag de foto’s gebruiken als achtergrond voor mijn quotes. Mijn wens is dat de meeste foto’s op de website eigen foto’s gaan worden. Maar de afbeeldingen die ik nu gebruik zijn wel zorgvuldig geselecteerd. Dus het gevoel ervan probeer ik wel zo dicht mogelijk te benaderen. Maar met eigen werk is dat natuurlijk nog veel leuker.

Laat een reactie achter