Kruidenboter maken doe je heel simpel. Met 5 heerlijke recepten. 

kruidenboter

Kruidenboter in een handomdraai.

Het maken van kruidenboter is eigenlijk heel erg makkelijk. En als je het vergelijkt met een gekochte kruidenboter in de supermarkt, is de smaak vele malen beter. Voor de tijd die het je kost hoef je het niet te laten. Je kunt zelf bepalen wat je in je kruidenboter wilt toevoegen. Heb je teveel gemaakt, dan kun je kruidenboter ongeveer een maand in de koelkast bewaren. Maar je kunt kruidenboter ook heel gemakkelijk invriezen. Wanneer je het in aparte plakjes invriest, kun je iedere keer iets pakken wanneer je het nodig hebt. Want het BBQ seizoen is nog lang niet voorbij!

 

Kruidenboter met peterselie en bieslook

kruidenboter met peterselie en bieslook

Deze kruidenboter smaakt heerlijk bij voorjaarsgroenten, steaks en vis.

Benodigdheden:

  • Ongezouten roomboter, 100 gram (op kamertemperatuur)
  • Knoflook, 1 teentje fijngehakt
  • Peterselie, 4 el fijngehakt
  • Bieslook, 1 el fijngehakt
  • Zout en peper
  • Citroensap, 1 tl
  • Folie

 

Werkwijze:

Leg alle ingrediënten binnen handbereik. Pel de tenen knoflook. Was en snij de kruiden fijn. Roer de boter zacht (eventueel met de mixer) en voeg de kruiden toe. Pers de knoflook met een knoflookpers uit boven de boter. Roer de knoflook door het mengsel. Breng de boter op smaak met zout en peper. Roer er hierna vervolgens het citroensap door. De citroensap zorgt ervoor dat de boter langer houdbaar blijft. Rol de boter in folie op en laat de boter opstijven in de koelkast. Tijdens het opstijven trekken alle smaken van de toevoegde kruiden in de boter. Snij voor het opdienen de boter in plakjes.

 

 

Kruidenboter met mediterrane kruiden.

kruidenboter met mediterrane kruiden

Deze kruidenboter smaakt heerlijk bij alle recepten uit de mediterrane keuken.

Benodigdheden:

  • Ongezouten roomboter, 100 gram (op kamertemperatuur)
  • Rozemarijn, 1 el fijngehakt
  • Tijm, 1 el fijngehakt
  • Oregano, 1 el fijngehakt
  • Bonenkruid, 1 el fijngehakt
  • Marjolein, 1 el fijngehakt
  • Zout en peper
  • Citroensap, 1 tl
  • Folie

 

Werkwijze:

Leg alle ingrediënten binnen handbereik. Was en snij de kruiden fijn. Roer de boter zacht en voeg de kruiden toe. Breng de boter op smaak met zout en peper. Roer er hierna vervolgens het citroensap door. Rol de boter in folie op en laat de boter opstijven in de koelkast. Snij voor het opdienen de boter in plakjes.

 

 

Kruidenboter met rozemarijn en tijm.

Kruidenboter met rozemarijn en tijm.

Deze kruidenboter smaakt heerlijk bij rundvlees.

Benodigdheden:

  • Ongezouten roomboter, 125 gram (op kamertemperatuur)
  • Knoflook, 1 teentje fijngehakt
  • Rozemarijn, 1 el fijngehakt
  • Tijm, 1 el fijngehakt
  • Bonenkruid, 1 el fijngehakt
  • Peterselie, 1 el fijngehakt
  • Zout en peper
  • Citroensap, 1 tl
  • Folie

 

Werkwijze:

Leg alle ingrediënten binnen handbereik. Pel de knoflook. Was en snij de kruiden fijn. Roer de boter zacht en voeg de kruiden toe. Pers de knoflook met een knoflookpers uit boven de boter. Roer de knoflook door het mengsel. Breng de boter op smaak met zout en peper. Roer er hierna vervolgens het citroensap door. Rol de boter in folie op en laat de boter opstijven in de koelkast. Snij voor het opdienen de boter in plakjes.

 

 

Kruidenboter Fines Herbes.

Kruidenboter Fines Herbes.

Deze kruidenboter smaakt heerlijk bij alle soorten gerechten. En vooral heerlijk op stokbrood voor bij de BBQ.

Benodigdheden:

  • Ongezouten roomboter, 125 gram (op kamertemperatuur)
  • Knoflook, 1 teentje fijngehakt
  • Kervel, 1 el fijngehakt
  • Bieslook, 1 el fijngehakt
  • Peterselie, 1 el fijngehakt
  • Dragon, 1 el fijngehakt
  • Zout en peper
  • Citroensap, 1 tl
  • Folie

 

Werkwijze:

Leg alle ingrediënten binnen handbereik. Pel de knoflook. Was en snij de kruiden fijn. Roer de boter zacht en voeg de kruiden toe. Pers de knoflook met een knoflookpers uit boven de boter. Roer de knoflook door het mengsel. Breng de boter op smaak met zout en peper. Roer er hierna vervolgens het citroensap door. Rol de boter in folie op en laat de boter opstijven in de koelkast. Snij voor het opdienen de boter in plakjes.

 

 

Kruidenboter met dille en venkel.

Kruidenboter met dille en venkel.

Deze kruidenboter smaakt heerlijk met vis.

Benodigdheden:

  • Ongezouten roomboter, 125 gram (op kamertemperatuur)
  • Knoflook, 1 teentje fijngehakt
  • Dille, 1 el fijngehakt
  • Venkel, 1 el fijngehakt
  • Zout en peper
  • Citroensap, 1 tl
  • Folie

 

 Werkwijze:

Leg alle ingrediënten binnen handbereik. Pel de knoflook. Was en snij de kruiden fijn. Roer de boter zacht en voeg de kruiden toe. Pers de knoflook met een knoflookpers uit boven de boter. Roer de knoflook door het mengsel. Breng de boter op smaak met zout en peper. Roer er hierna vervolgens het citroensap door. Rol de boter in folie op en laat de boter opstijven in de koelkast. Snij voor het opdienen de boter in plakjes.

Laat een reactie achter